22_03_29_erdmost_nincskep

Márciustól új energiacímkéket kapnak a háztartási gépek

22_03_29_erdmost_nincskep

Márciustól új energiacímkéket kapnak a háztartási gépek

Március 1-től az üzletekben is ki kell helyezni a háztartási gépek új energiacímkéit, melyek visszatérnek az A-tól G-ig terjedő osztályokra. Ennek köszönhetően a vásárlók több információt kaphatnak a termékekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint dr. Miklós-Illés Gergely, a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztály Kiemelt Fogyasztóvédelmi Ügyek Osztályának vezetője az Érd FM 101.3 érdeklődésére elmondta, az új energiacímke két célból jött létre, egyrészt a fogyasztók megfelelő tájékoztatása és a termékek összehasonlítása, a másik a gyártók felé az innováció elősegítése.

„Ideális esetben a fogyasztó az üzleti döntését megfelelő adatokra támaszkodva hozza meg, mely összességében a felhasznált energia mennyiségére kedvező hatással lesz és az anyagi megfontolás mellett környezetvédelmi szempontból sem jelentéktelen” – mondta dr. Miklós-Illés Gergely.

Az osztályvezető beszámolt róla, hogy a vásárlók nehezen tudták követni a különböző plusz jelöléseket, de az új szabályozással könnyebb a termékek összehasonlítása. Kiemelte, a most használt gépeink természetesen nem lesznek rosszabbak attól, hogy a A+++ osztályból az új rendszer D-osztályába sorolják át.

Az új energiacímkékről többek között olyan információkat tudhatunk meg, mint a gép áram- vagy vízfogyasztása, a különböző programok hosszát vagy éppen a zajkibocsátást is, de a gépeket már QR-kódokkal is ellátják, hogy a vásárló a lehető legtöbb információt tudhassa meg a gépekről.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email