22_03_29_erdmost_nincskep

Újra üzembe áll a Szent Mihály kút

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra üzembe áll a Szent Mihály kút

A hét második felében ismét folyhat az ártézi víz a Szent Mihály kútból, miután a kicserélték a kút szűk két héttel ezelőtt meghibásodott szívófejét. A Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Zsirkai László az Érd Tv-nek arról is beszélt, nem tartja elvetendő ötletnek a víz palackozását sem.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még 2017-ben készült el egy régi kút helyettesítésére a 470 mélységű Szent Mihály kút, amely szivattyújának szívófeje nemrég meghibásodott, azóta pedig nem is folyik a gyógyvíz a kútból.

Zsirkai László a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője az Érd Tv-nek adott interjújában arról számolt be, hogy a kút szivattyúrendszere ismeretlen okból meghibásodott, miután távhibajelzést adott, ezért azóta is állandó figyelem alatt van. Részletezte, hogy bár a szívófej javítható lett volna, annyira minimális volt a költségkülönbség a javítás vagy egy új vásárlása között, hogy inkább újat vásároltak.

„Ez 25 fokos vizet képes felszívni. Ez pont a határon van. Azt tudni kell, hogy a hideg- és melegvizes kutaknak más szivattyú kell. Ilyen szivattyú nem volt magyarországi raktáron, ezért aztán külföldről szereztük be” – mondta Zsirkai László, kiemelve, hogy a szükséges alkatrész beszerzésében szerencséjük is volt, mert elcsíptek egy szállítmányt, így több hét helyett bő tíz nap alatt helyre állhat a kút működése.

Bár az ártézi kút vize jelenleg folyik, tehát olyan, mintha ismét lehetne vizet vételezni, Zsirkai László azt mondta, jelenleg a szívófej kicserélése után próbajáratás alá teszik a szivattyút, majd február 18-án még vízügyi vizsgálatnak vetik alá a vizet, hogy megtudják, a leállás okozott-e valamilyen problémát. Zsirkai László szerint viszont a hét második felében már a lakosság is vételezhet a Szent Mihály kút gyógyvizéből.

Az ügyvezető arról is szót ejtett, hogy a kút nincs teljes mértékben kihasználva, épp ezért már korábban felmerült, hogy az ártézi vizet palackoznák.

„A terület kijelölésekor gondoltunk erre, mert ha megnézzük a körülötte lévő területet, az egy dupla telek, az egyiken helyezkedik el a kút, a másik része szabadon beépíthető. Innentől kezdve mód, lehetőség, kis beruházási pénz és tettek utánn ez nem egy elvetélt ötlet” – fogalmazott Zsirkai László, az Érdi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email