22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: a válogatottság az idei cél

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: a válogatottság az idei cél

Bár a sorsolás nem kedvezett Pócza Milosnak a debreceni Bocskai István Nemzetközi Emlékversenyen, neki és Szigetvári Bendegúznak is a válogatottság kivívása a legfőbb cél korosztályában az új évben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, nem kedvezett a sorsolás Pócza Milosnak, hiszen első felnőtt nemzetközi versenyén a 69 kilogrammos mezőnyben a törökök ifjúsági világ- és Európa-bajnoka búcsúztatta. Ennek ellenére az öklöző munka mellett is sokat dolgozik azért, hogy megismételje vagy túlszárnyalja 2019-es felnőtt ob-n elért ezüstérmét. Emellett 2021-ben a legfőbb célja az U22-es (vagy esetleges korhatárbővítés esetén U23-as) válogatottba való eljutás, hogy részt vehessen az idei Európa-bajnokságon – már ha a járványhelyzet függvényében ezt megtartják.

Mellette hasonlóan nagy reményeket tűzött ki maga elé Szigetvári Bendegúz is. Az idén már másodévessé avanzsáló ifjúsági 75 kilogrammos ökölvívó tavaly elsőévesként is dobogóra állhatott a korosztályos országos bajnokságon, idénre pedig még inkább beleerősödött a mezőnybe. Épp ezért 2021-ben már az elsőszámú válogatottság kivívása a legfontosabb feladat és ha ez sikerül, akkor az Európa-bajnokságon való részvétel – ez a junior Eb után másodszor jöhet össze neki.

Rajtuk kívül az eddig junior korosztályba tartozó Bicskei Doroti és Sipos Richárd „öregedett bele” az ifjúsági mezőnybe, de amíg előbbi továbbra is a 60 kilogrammosok között húz kesztyűt, addig utóbbi a 66-ból a 69 kilogrammba lépett fel.

A járványhelyzet ellenére az ÉBK kedvező helyzetben van, hiszen saját termében folyamatosan készülhet, s versenyzőinek – a heti két futás mellett – három alkalommal is tud technikát fejlesztő edzéseket tartani.

Bár versenyekből a megszokottnál jóval kevesebbet tartanak, az Érdi Box Klub ifjúsági korú öklözői is ringbe szállnak hamarosan, hiszen február végén tartják az Énekes István Emlékversenyt, ahol a tervek szerint Bicskei Doroti, Sipos Richárd és Szigetvári Bendegúz is ringbe száll.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email