22_03_29_erdmost_nincskep

Mi lesz idén a nyári táborokkal?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mi lesz idén a nyári táborokkal?

Ha a táborszervezőkön múlik, idén is lesznek nyári gyermektáborok, sőt, az árak sem emelkednek, amennyiben a szülők idejében elkezdik lefoglalni a táborhelyeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉrdFM101,3 Bundáskenyér című műsorában a táborfigyelő portál ügyvezetője, Tóth Béla beszélt arról, mi várható az idei nyáron a gyermektáboroztatási szektorban.


Az ügyvezető elmondta: abban bíznak, hogy az idei nyáron ugyanolyan normális vakációt tudnak biztosítani a gyerekeknek, mint 2019-ben. A táborszervezők hasonlóképp gondolkodnak: közel kétszáz táborturnus érhető el a honlapjukon, ami abszolút rekord, február elején ilyen sok tábort még nem hirdettek meg az elmúlt több mint tíz évben.

A portál felmérése szerint a táborszervezők  mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekeket biztonságban érezzék a szülők. A táborvezetők 77 százaléka tervezi beoltatni magát, és a táborban dolgozó felnőttek kétharmada is így nyilatkozott. A gyermekek mindennapi lázmérését is meg tudják majd oldani. Amit így, előre gondolkodva megtehetnek azért, hogy a szülők bizalommal tudjanak tábort foglalni a gyermeküknek, azt meg is teszik – hansúlyozta.

Tóth Béla beszélt arról is, hogy 2020-ban a táborszervezők 70 százaléka nagy veszteségeket ért el, jóval kisebb árbevételt tudtak realizálni, mint tavalyelőtt. Ennek egyik oka a volt, hogy kevés volt a rendelkezésre álló idő, hiszen a nyári szünet előtt egy hónappal született meg a táborokat érintő kormányzati döntés. Így volt, aki neki se látott a szervezésnek, mások kevesebb turnust indítottak, kevesebb résztvevővel.  

A felmérés szerint a táboroztatók 42 százaléka nem tervez áremelést, közel harmaduk pedig csupán10 százalék alatti drágulással számol.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email