22_03_29_erdmost_nincskep

Érden a legkisebb a korrupciós kockázat

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden a legkisebb a korrupciós kockázat

Tavaly az Állami Számvevőszék országos ellenőrzést végzett, amelynek célja az volt, hogy értékelje az önkormányzatok integritását: azt, hogy mennyire átláthatók és védettek a korrupció ellen. Az ÁSZ 1-től 5-ig terjedő skálán osztályozta az egyes önkormányzatokat. Érd jelesre vizsgázott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester Facebook oldalán közölte: az ÁSZ 1-től 5-ig terjedő skálán osztályozta az egyes önkormányzatokat, ahol az 1-es jelenti a legmagasabb, az 5-ös pedig a legkisebb korrupciós kockázatot. Érd 5-öst kapott, vagyis az önkormányzat és a polgármesteri hivatal sikeresen leszámolt a korrupciós kockázattal.

„Egyszóval a választási kampányban vállalt korrupciómentesség maximálisan érvényesül.” – húzta alá a városvezető. 

„A vizsgálat a 2020-as évre vonatkozott, s benne 132 önkormányzatot és hivatalt értékeltek: megyei önkormányzatokat, megyei jogú városokat, a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat is. Az átlageredmény 4,2 volt, vagyis Érd jóval átlagon felül teljesít. Pedig mondanom sem kell, hogy egyetlen állami hatóság sem szokta dicsérni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, ha nem nagyon muszáj. Elgondolkodtató az a tény is, hogy a néhány 1-es osztályzat zömét fideszes vezetésű testületek kapták.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email