22_03_29_erdmost_nincskep

Engedélyezték a kínai vakcinát, zöld utat kapott az oxfordi oltóanyag.

22_03_29_erdmost_nincskep

Engedélyezték a kínai vakcinát, zöld utat kapott az oxfordi oltóanyag.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte a kínai Sinopharm vakcinát Magyarországon. Az Európai Gyógyszerügynökség pedig forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által közösen kifejlesztett oltóanyagot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Miközben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet  kiadta az engedélyt a Sinopharm kínai vakcinájára, zöld utat kapott Európában az oxfordi vakcina. Ez a harmadik oltóanyag, amely az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség szerint hatékony a SARS-CoV-2 koronavírus ellen.

Az amszterdami székhelyű EMA 2020. december 21-én ajánlotta forgalmazásra a Pfizer amerikai gyógyszergyártó és partnere, a BioNTech német biotechnológiai cég által kifejlesztett vakcinát, amelyet karácsony óta alkalmaznak az uniós tagállamokban. Másodikként a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat oltóanyagát ajánlotta alkalmazásra január 6-án. Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcinájának európai uniós forgalmazását az EMA ajánlását követően az Európai Bizottságnak kell hivatalosan engedélyeznie.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email