22_03_29_erdmost_nincskep

A Makay családnak ítélték oda Az Év Családja Díjat

22_03_29_erdmost_nincskep

A Makay családnak ítélték oda Az Év Családja Díjat

A díjazottak a rendszerváltás óta élnek Érden. Dr. Makay Erika az egyik legközkedveltebb gyermekorvos, akinek azóta felnőtt régi páciensei már gyermekeiket viszik vissza hozzá. Férje, Makay Miklós pedig az Elvira major telepvezetőjeként a génbank modernizálásán fáradozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Makay Erika a Kolozsvári Orvostudományi Egyetem Gyermekgyógyászati Karán szerezte diplomáját 1982-ben, szakvizsgáját Budapesten, a Semmelweis Egyetemen tette le kitűnő eredménnyel 1993-ban. Érden sok generáció hálás gondoskodásáért, személyre szabott, felelősségteljes figyeleméért. 

Makay Miklós, a Jászvásári Agrártudományi Egyetemen végzett kertészmérnökként 1982-ben, majd 1994-ben növényvédő szakmérnöki diplomát is szerzett a Kecskeméti Kertészeti Egyetemen. Kezdettől fogva nagy odaadással viseli gondját az Elvira Majorbeli gyümölcsfaültetvényeknek, ahol tíz éve telepvezetőként a modernizáláson és a megújuláson fáradozik – méltatta a díjazottakat Csőzik László polgármester.

Klára lányuk és vejük, Dr. Koncz Levente három gyermeket nevelnek és szintén az orvosok sorát gyarapítják a családban. Másik lányuk, Emese, a Vörösmarty Gimnázium angol-magyar szakos tanára, evangélikus hittanár-nevelőtanár, férje, Jasper Attila pedig agrárközgazdászként a család mezőgazdasági érdeklődésében hozzáértő tag. Két gyermeket nevelnek – tette hozzá a polgármester.

„Nagy elismerés ez a családunk számára. Amikor megérkeztünk Érdre, úgy éreztük, most már otthon vagyunk. A kollégák, akik körülvesznek bennünket, a három évtized alatt a barátainkká váltak. Ez is eredményezi azt az otthonosságot, ami továbbra is körülvesz bennünket,” mondta el az Érd Tv-nek Makay Miklós a díj átvételét követően.

„Amit csak lehet, azt az ember próbálja átadni a fiatal generációnak. Érd egy színes és nagyon fiatal város, ahol sok gyerek él, így a munkánknak mindig lesz értelme és jövője,” tette hozzá felesége, dr. Makay Erika.

Az ÉrdMédiacentrum Érd büszkeségeivel kíván boldog új esztendőt minden érdi lakosnak!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email