22_03_29_erdmost_nincskep

Érd Tudományos Díját dr. Apatóczky Ákos kapta

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd Tudományos Díját dr. Apatóczky Ákos kapta

A nyelvész, filológus, műfordító, sinológus, mongolista és egyetemi tanszékvezető nemzetközileg elismert tudós. Az ÉrdMédiacentrum Érd büszkeségeivel kíván boldog új esztendőt minden érdi lakosnak!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Apatóczky Ákos 2013 óta a Károli Gáspár Református Egyetem Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetének oktatója, a Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetében 2020-ban létrehozott Kínai Tanszék tanszékvezetője, egyetemi docens. Emellett 2017-től a Szegedi Tudományegyetem Altajisztikai Tanszékének vendégelőadója, valamint 2020-tól a KRE Sinológiai kutatócsoportjának vezetője.

Az Európai Akadémia (Academia Europaea) 2019-ben rendes tagjának választotta. Legjelentősebb eredményei közé az általa rekonstruált és közzétett kínai írásos középmongol nyelvemlékek tartoznak. 

„Azt gondolom, a díjazottak egyike sem azért végezte hosszú éveken, évtizedeken át a tevékenységét, hogy díjat kapjon érte. De azért ilyenkor jólesik az embernek. Érd Tudományos Díját korábban olyan rangos tudósok, nemzetközi hírű szakemberek kapták, hogy nagyon megtisztelő, hogy ebbe a méltó társaságba kerülhettem,” nyilatkozta a díjazott az Érd TV-nek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email