22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb kemény üzenetet kaptak az önkormányzatok – Csőzik reagált

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb kemény üzenetet kaptak az önkormányzatok – Csőzik reagált

Kétévnyi iparűzési adó elengedésére és a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Csőzik László, Érd polgármestere közösségi oldalán úgy reagált a hírre: a leggyalázatosabb, B-szériás horrorfilmekben sem látni hasonlót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2020-ra és 2021-re, ágazattól és árbevételtől függetlenül – mondta el a Magyar Nemzetnek Parragh László.

„Javasoljuk emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását”. Parragh szerint ezek

  • az ingatlanadó,
  • az idegenforgalmi adó,
  • az építmény adó,
  • és a kommunális adó lennének.

„A javaslatunk célja, hogy az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesését ne az egyéb adónemek emelésével pótolják, ezzel is garantálva, hogy valóban mérséklődjenek a kkv-k terhei” – tette hozzá a kamara elnöke.

Parragh 10 nappal ezelőtt már tett egy javaslatot az iparűzési adó felfüggesztésére, Orbán akkor úgy reagált rá a Kossuth Rádióban, hogy „meredek, de azért fel lehet rajta kaptatni, csak a kellő arányt kell megtalálni”.

Csőzik László, Érd polgármester szerint az iparűzési adó két éves megszüntetésének terve hajmeresztő, hátborzongató ötlet. A leggyalázatosabb, B-szériás horrorfilmekben sem látni hasonlót. Ha ez bekövetkezik, a városok és kistelepülések minden csepp vérét lecsapolják.

A polgármester közösségi oldalán azt írja

 A bölcsődék, óvodák, idősotthonok, szociális gondozók totálisan lezüllenek. Az utak, járdák járhatatlanok lesznek, tankcsapdányi kátyúkkal, méteres gazzal. A vidéki városokban, így Érden is egy méter földutat nem tudunk leaszfaltozni. A házak előtt és a közterületeken hegyekben áll majd a szemét, nem lesz, aki elvigye. Az önkormányzati intézményekben kikapcsolják a gázt és az áramot, nem lesz fűtés, víz és világítás. Országszerte több tízezer önkormányzati dolgozó, óvodapedagógus, szociális munkás, idősgondozó egy fillér fizetést sem kap. Hiszen az önkormányzatok kasszájában egy lyukas fillér sem marad. Legfeljebb ünnepnapokon átfolyik valamennyi összeg, amit szigorúan az állam által megrendelt és lekötött projektekre kell költeni, különben jön a nyilvános deresre húzás, a súlyos bírság, hatósági büntetés, ami csak az államot hizlalja tovább.
Apokaliptikus, végítélet utáni világ vár a magyar vidékre és a fővárosra. Köztük a 75 ezer fős megyei jogú városra, Érdre is. Nem hiszek abban, hogy ép ítélőképességű ember valóban ezt akarná. Nagyon súlyos gazdasági és politikai rövidlátás kell hozzá.
Könnyű lenne olcsó populizmust keresni a háttérben. Az Iparkamara elnöke, Parragh László úgy tesz, mintha a vállalkozók érdekét képviselné. Holott a Fidesz mestertervét hajtja végre az önkormányzatok csődbe fullasztására. A kivételezett keveseknek, ahol baráti a városvezetés, előbb-utóbb dobnának némi alamizsnát. Az autonóm városfejlesztésnek és városüzemeltetésnek, a helyi polgárok akaratának és igényeinek megfelelő tetteknek azonban befellegzett. Így nullázza le a Fidesz a tavalyi önkormányzati választás nem neki megfelelő eredményét. És így biztosítja be magának a választási győzelmet. A városok, falvak sorra csődöt jelentenek, és felülről, kézivezérléssel döntik majd el, ki élhet, ki vegetálhat – és kinek kell elpusztulnia. 
Ez nem több és nem kevesebb mint 10 millió magyar szembeköpése. A páncélozott járművekkel védett kúriákban trónoló oligarchák és a budai Várban terpeszkedő pártkatonák semmit nem éreznek majd belőle. Az utca népe, a bérből és fizetésből élő kisemberek, a földművesek és gazdálkodók, sőt a magyar vállalkozók is tönkre mennek bele, mert életkörülményeik, egzisztenciájuk kerül végveszélybe.
Könnyű lenne azt mondani az evangélium szavaival: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” Pontosan tudják, és ennél nincs feneketlenebb gonoszság. Különösen most, járvány idején, amikor naponta százával halnak meg az emberek, és az egészségügy az összeomlás szélén táncol.
Minden erővel fel kell lépünk a gonoszság és a pusztítás vírusa ellen. Minden csepp vérünkkel tiltakoznunk kell: hagyják már abba Érd és a magyar települések ledózerolását! Érd szolidáris az övéivel, szolidáris a többi magyar várossal, és keményen, megalkuvás nélkül fogunk harcolni az igazunkért!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email