22_03_29_erdmost_nincskep

November 30-ig lehet kitölteni a Déli Körvasút környezetével kapcsolatos kérdőívet

22_03_29_erdmost_nincskep

November 30-ig lehet kitölteni a Déli Körvasút környezetével kapcsolatos kérdőívet

A fejlesztésnek köszönhetően a Budaörsi úttól a Kopaszi-gátig tartó zöldfolyosó jöhet létre

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Déli Körvasút fejlesztésének legfontosabb célja, hogy a jelenleg csak egy irányból, félóránként erre járó Székesfehérvár–Kőbánya-Kispest közötti elővárosi vonatok a jelenleginél háromszor sűrűbben járhassanak, azaz tízpercenként érkezzenek a szerelvények a budai agglomeráció három régiójából és Pesten is három irányba folytathassák útjukat. „Nemcsak a vasúti közlekedés válik vonzóbbá, de a környék is teljesen megújul: a Budaörsi úttól a Kopaszi-gátig rendezett, jó minőségű, fásított, parkosított környezetben haladó kerékpáros-gyalogos zöldfolyosó alakítható ki. A fejlesztésnek köszönhetően egy új, a Hamzsabégi úttól a Rákóczi hídig tartó összefüggő kerékpáros főútvonal is létrejöhet, amely csatlakozik a budai felső rakparton futó kerékpárúthoz.” írja a magyarepitok.hu.

Online kérdőívben kérik az újbudaiak és a vasút mellett élők véleményét arról, milyen tartalommal gazdagodjon a Körvasút környezete. Elsőként egyébként a legérzékenyebb, a lakóövezetbe legjobban beépült budai szakasz funkcióinak általános környezetrendezési tervezése indul meg, az ezzel kapcsolatos kérdőív kitöltésére van most lehetőség. A második körben már a konkrét, a vasút környezetével összefüggő közösségi tervezési döntésekben lehet majd véleményt alkotni. 

www.delikorvasut.hu honlapon az érintett terület szakaszokra, csomópontokra osztva ismerhető meg. A kitöltők értékelhetik ezeket, minden egyes területnél részletesen elmondhatják, az adott helyen szóba jöhető fejlesztések, funkciók közül melyiket mennyire támogatják vagy ellenzik. A kitöltésre november 30-ig van lehetőség, és körülbelül húsz percet érdemes rászánni.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email