22_03_29_erdmost_nincskep

Az ipari parkról és a körforgalomról is tárgyaltak

22_03_29_erdmost_nincskep

Az ipari parkról és a körforgalomról is tárgyaltak

A közeljövőben épülő ipari parkról és a Vadlúd utcai kereszteződés átépítéséről is tárgyalt egymással Csőzik László Érd és Lukács László Tárnok polgármestere – számolt be az elmúlt hét eseményeiről a tárnoki vezető.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László tájékoztatójában kitért rá, a tárgyalás legfontosabb eleme az ipari park volt, de továbbra sincs információjuk esetleges befektetőről. Megjegyezte, a körforgalom építésének kezdete tavaszra tolódott.

Tárnok polgármestere beszámolt arról, mekkora gondot okoz a településnek a hegyen lefolyó rengeteg víz, amely nemrég komoly problémát jelentett a rádióállomás feletti területen.

„Hamarosan elkészül a Tárnok által kért víztározó a települések határán, mely szinte teljes mértékben képes lesz az összegyűlt vizet elszikkasztani, ezzel jelentősen csökkentve Tárnokra zúduló víz mennyiségét. A maradék vizet az árokrendszerrel fogjuk a Bentáig vezetni a Zámori – Fehérvári úti kereszteződés átépítésével együtt. Ennek előfeltétele a víztározó teljes befejezése” – emelte ki.

Kitért rá, a megbeszélésen szó esett a települések turisztikai együttműködésről, szóba került a Szőlőhegyi út fejlesztésének lehetősége, a Sóskúti út súlykorlátozása, a hegyen lévő állandó kutyavonítás és a csatornaügy állapota is.

Lukács László a heti helyi ügyekkel kapcsolatban azt írta, a MÁV őrséggel és a TSMP képviselőivel egyeztetést tartottak a vasútállomás várójában történő folyamatos rongálások miatt, melyre a rendőrséget is hívták, de nem tudtak eljönni.

Megkezdődött a lakossági bejelentés alapján veszélyesnek ítélt fák kivágása is Tárnokon, mellyel kapcsolatban Lukács László azt hangsúlyozta, csak olyan fákat vágnak ki, melyet közterületen álló veszélyforrások és az önkormányzat hatáskörébe tartoznak. Magánterületen mindenki saját maga dönthet hasonló kivágásokról, ültetésekről.

A múlt héten kihirdetett veszélyhelyzettel és rendkívüli jogrenddel kapcsolatban megemlítette, ennek értelmében nem lehet testületi ülést tartani, s a csütörtöki közmeghallgatást is el kellett halasztaniuk.

A tárnoki hivatal munkarendje is megváltozott, ennek értelmében minimalizálják a személyes ügyintézést és kettéválasztják a dolgozókat, így egy esetleges Covid-pozitív tesztnél is csak a dolgozók fele kerülne karanténba – jegyezte meg Lukács László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email