22_03_29_erdmost_nincskep

Sérült vadmalacot kellett kilőni Felső-Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Sérült vadmalacot kellett kilőni Felső-Parkvárosban

Sérült, magára hagyott vadmalacot találtak a Nyomdász és Tetőfedő utcák sarkán egy bokorban – jelezte közösségi oldalán Tetlák Örs alpolgármester, aki beszámolt arról, hogy a rossz állapotban lévő állatot a szenvedéstől megszabadítva kilőtték.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az alpolgármester beszámolt, kutyasétáltatók értesítették, hogy a Nyomdász és Tetőfedő utcák sarkán egy sérült vadmalac fekszik a bokrok alatt. A helyszínre érkezve Tetlák Örs beszélt az erdészettel és a rendőrséget is értesítette, akik a vadásztársaságnak jeleztek.

„A helyszínen nyilvánvalóvá vált, hogy az állat nagyon rossz állapotban van. Jobb hátsó lábát le sem tudja tenni, nagyon zihál, rettentő sovány és sokkal kisebb, mint az év ezen időszakában egy vadmalacnak lennie kellene. Úgy tűnt, hogy elüthették és mivel nem tudta követni a kondát, az anyja kénytelen volt magára hagyni” – számolt be az esetről Tetlák Örs, aki megjegyezte, a kiérkező vadászok is arra jutottak, hogy megszabadítják az állatot a szenvedéstől, miután altatására, szállítására a sertéspestis okozta korlátozások miatt nem volt lehetőség.

„A kilövését követően vettük észre, hogy a malacot nem elütötték, hanem még kisebb korábban belelépett egy műanyag gyűrűbe, ami ahogy növekedett, teljesen elszorította a lábát. Mire megszabadult a kínoktól, nagyon komoly gyulladásban volt a hátsó végtagja, borzasztó fájdalmat kellett elviselnie” – tette hozzá az alpolgármester. Kitért arra is, az állat kilövése egyszeri alkalom, vadászat továbbra sem lesz lakott területen.

„Ennek a malacnak viszont teljesen feleslegesen kellett így elpusztulnia. Az erdők és a külterületek teleszemetelése ezt is okozza, egyetlen műanyag darab ekkora kárt tud tenni egy állatban” – húzta alá Tetlák Örs.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email