123687890_719638995653388_1412591510215499112_n

Már nem autópálya a Szendrői!

A helyi lakosok összefogásával valósult meg a forgalomcsillapítás a Szendrői utcában, ahol a Felsővölgyi úthoz hasonlóan kihelyezték a virágládákat, s több utcát egyirányúsítottak.

Még augusztusban írtunk róla, hogy a hét évvel ezelőtt leaszfaltozott Szendrői utcán néhányan úgy száguldoznak, mintha autópálya lenne, ezért a lakók összefogtak, hogy a heti rendszerességgel előforduló baleseteket megelőzzék és csökkentsék a gyorshajtást. Bár számos megoldást kipróbáltak, a koccanások, ütközések száma nem csökkent, a jó minőségű burkolat miatt pedig az utcát sokan kerülőútvonalként használták.

Épp ezért az utca lakói még egy lakossági fórumon is egyeztettek Csőzik László polgármesterrel és Barna Zsolttal, az Értékterv Kft. ügyvezetőjével.

Ezt követően arra jutottak, virágládákat helyeznek ki a Szendrői több pontján, hogy a 30-as sebességkorlátozást betartassák. Emellett arról is döntöttek, hogy az utca több szakaszát is egyirányúsítják. Ennek értelmében a Sóskúti útról már nem lehet behajtani a Szendrőire, az Egervári és Dévai utcákból mindkét irányba, a Drégelyiről egyik irányban sem, a Dévényi utcából pedig csak a Sóskúti út irányába lehet behajtani a Szendrőibe.

Múlt héten a Felsővölgyi úton is virágládákat helyeztek ki a forgalomcsillapítás érdekében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email