22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: a hazai szorító döntött

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökölvívás: a hazai szorító döntött

Egy egyhangú pontozásos győzelem és egy megosztott pontozású vereség után nem tudott dobogóra állni a férfi ökölvívó országos bajnokságon a 69 kilogrammban érdekelt tavalyi ezüstérmes, Pócza Milos.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Box Klub öklözője nagy reményekkel érkezett a Győrben rendezett országos bajnokságra, hiszen tavaly egészen a döntőig menetelt súlycsoportjában, s idén sem akarta alább adni.

Noha az elmúlt évben befejezte tanulmányait és munka mellett készült az országos bajnokságra, elszántan várta a Rába-parti eseményt Pócza Milos, annak ellenére, hogy népes, tizenhat fős mezőny volt kategóriájában.

Az első fordulóban a szikszói Hell Fight Club bokszolójával, azzal a Horváth Milánnal találkozott, aki egy héttel korábban az ifi ob-n döntőzött. Ellene Pócza kihasználta tapasztalatbeli előnyét és egyhangú pontozással győzte le.

„A papírforma szerint Milosnak kellett nyernie fiatalabb ellenfelével szemben, végül egy nagyon jó mérkőzésen emelték a kezét a magasba” – fogalmazott Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

A második fordulóban már nem volt ennyire „egyszerű” dolga Pócza Milosnak, hiszen az ukrán származású, több mint száz mérkőzéssel rendelkező, győri – azaz hazai – színekben versenyző Gerzsenyi István ellen húzott kesztyűt.

„Nem egyszerű egy hazai versenyzőt legyőzni. Több mint száz mérkőzése volt az ukránoknál, annak ellenére, hogy 19 éves. Előremenő bokszot folytatott, Milos pedig hátrafelé bokszolt, sok egyenessel eltalálta, de pár tiszta ütést Milos is bekapott. Nagyon szép mérkőzés volt, de tipikusan olyan meccs volt, amit lehetett így is, úgy is látni” – vonta le a mérleget a megosztott pontozással kihirdetett Pócza-vereség után a vezetőedző.

Gerzsenyi pedig a folytatásban is jól kihasználta a hazai pálya előnyét, hiszen az elődöntőben Gál Konrádot legyőzve jutott fináléba, ahol azonban kikapott a címvédő vasasos Kozák Lászlótól.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email