22_03_29_erdmost_nincskep

Hőkapukat kapnak a budaörsi iskolák

22_03_29_erdmost_nincskep

Hőkapukat kapnak a budaörsi iskolák

Mint ismert, október elsejétől kötelező a testhőmérséklet mérése az iskolákban, épp ezért Budaörs önkormányzata pontosan mérő digitális hőmérőket juttatott el a budaörsi iskolákhoz és a négy általános iskolába hőkapukat is kihelyezett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt a budaors.hu írja, a kötelező testhőmérséklet-méréshez a kormányzattól érkeztek hőmérők, ezek hitelessége azonban sajnálatosan megkérdőjelezhető. „Szinte mindenütt azt tapasztalták, hogy 2-3 fokkal kevesebbet mértek a tényleges hőmérsékletnél. Ezért az önkormányzat előbb pontosan mérő digitális hőmérőket juttatott el a budaörsi iskolákhoz, majd – hogy felgyorsítsa a mérés folyamatát – hőkapukat helyezett ki négy általános iskolában. A hagyományos mérés ugyanis hosszadalmas és sorbanállással jár, amit a járványhelyzetben fontos elkerülni” – írják.

Budaörs önkormányzata négy oktatási intézménybe, az 1. számú Általános Iskolába, a Bleyer Jakab és Kesjár Csaba Általános Iskolákba, valamint az Illyés Gyula Gimnáziumba telepített hőkapus rendszert (a Hermann Ottó Általános Iskola – nagy létszámú intézményként – központilag kapott ilyen készüléket).

A portál arról is beszámolt, a budaörsi önkormányzat jelentős kedvezményt tudott kialkudni a forgalmazónál az eszközökre, amelyek percenként hatvan fő áthaladását teszik lehetővé érintésmentesen. Hozzátették, az iskolákban egyelőre egy-egy hőkapu telepítésére volt lehetőség. Ahol több bejárat van, ott a nagyobb forgalmúnál használják, míg a kevésbé forgalmasaknál az önkormányzat által biztosított digitális hőmérőkkel ellenőriznek. Kitértek arra is, hogy az 1. számú Általános Iskolában már korábban hőkamerás berendezést is kihelyeztek egy céges adomány révén.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email