22_03_29_erdmost_nincskep

Masszázs vírusveszélyben is

22_03_29_erdmost_nincskep

Masszázs vírusveszélyben is

A tavaszi leállás a gazdaság legtöbb szereplőjét megviselte. Nem volt ez másként a masszőrökkel sem, akik hónapokig nem vállalhattak munkát. A gyengén vagy egyáltalán nem látó gyógymaszszőrök számára ez azért volt különösen nehéz élethelyzet, mert ők nem tudtak hirtelen máshol elhelyezkedni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Megéreztük mi is ezt az időszakot. Tavasszal több hónapra le kellett állnunk, aztán a nyári újraindítás után ismét elkezdtek jönni a vendégek, de azért van visszaesés. Érden eredetileg két kolléga dolgozott a szakrendelőben. Egyikük nem tudta már vállalni az utazgatást, a vírushelyzettől függetlenül, így sokáig csak egy masszőrt tudtunk biztosítani, ám mostantól ismét két munkatársunk várja a vendégeket” – mondta lapunknak Nyikes Fatime, a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének (BULÁKE) elnöke.

„Ez egy olyan elismert szakma, amiben teljesen piacképesek a látássérültek is. Az országos vészhelyzet idején egyetlen masszőr sem dolgozhatott, de állásdíjat tudtam fizetni számukra. Egy újabb drasztikus leállás esetén már sokkal nehezebb lenne megoldani a helyzetet” – tette hozzá Nyikes Fatime, aki elmondta azt is: a BULÁKE Budaörsön, Érden és Biatorbágyon dolgozó tizenkét gyógymasszőre közül senkit nem regisztráltak koronavírussal.

Az érdi rendelő egyik kis helyiségében otthonos hangulat fogad. A rattanpolcon illóolajok, a masszázs egyéb kellékei, mellette a professzionális ágy. Orbán Roland szakavatott kezekkel fertőtlenít és igazít el mindent a kezelés előtt. „A gyógymasszázs mindenkinek jót tesz, persze, ha a vendégnek nincs olyan betegsége, ami mellett ellenjavallt. Jönnek hozzám fiatalok és idősek egyaránt, hiszen sem az ülő-, sem a fizikai munka nem tesz jót a hátnak, deréknak, vállnak. A gyógymasszázs fellazít és szinten tart. Sokan rendszeresen, bérlettel járnak, szokták is mondani, hogy megérzik, ha egy-egy alkalom kimarad” – mondja a fiatalember, aki öt éve dolgozik a szakmában, miután elvégzett egy kétéves OKJ-s tanfolyamot. „Azt mondják, a gyengénlátók keze érzékenyebb, hiszen mi csak a tapintásra támaszkodhatunk” – teszi hozzá Roland, aki úgy érzi, megtalálta a neki való hivatást. Aki szeretné kipróbálni a gyógymaszszázst, a BULÁKE honlapján található telefonszámon kérhet időpontot. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email