22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: oda az Érdi VSE veretlensége

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: oda az Érdi VSE veretlensége

A tavalyi idényben a hatodik, ezúttal viszont a tizenegyedik fordulóig tartott az Érdi VSE veretlenségi sorozata, miután Limperger Zsolt együttese hazai pályán kapott ki 3–2-re a Lipót Pékség SE-tól az Ercsi úti Sporttelepen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár a mérkőzést az Érdi VSE kezdte aktívabban, amely az első tíz percben több lehetőséget is teremtett, a vezetést a vendég Lipót szerezte meg, amikor a 11. percben egy jobbszélen indított akció végén a középre tett labdát nem tudták menteni az érdiek, az érkező lipóti házi gólkirály, Szabó Lukas lövésébe Kertész Ferenc még belekapott, de hárítania nem sikerült (0–1). A bajnokságban először hátrányba kerülő érdiek kissé el is bizonytalanodtak, melyet a 19. percben kihasznált a Lipót, amikor Kovalovszki Máté baloldali szabadrúgását középen, hat méterről fejelte a kapuba Zámbó Bence (0–2). Nem sokkal később pedig Winkler András is közel állt a gólhoz, de ollózó mozdulatát hasonlóan szépen védte Kertész.

Igaz, nem sokkal később szépítettek a hazaiak, amikor egy baloldali akció végén Kócsa Tamás középre tett labdáját Koós Gábor és Popov Patrik közös erővel juttatta a kapuba (1–2). 

Újabb néhány perccel később már egyenlítettek is az érdiek, amikor Kollega megint elfutott a balszélen, de ezúttal nem középre adott, hanem kilőtte a kapu hosszú sarkát (2–2).

A félidő utolsó negyedórájában lecsillapodtak a kedélyek, s bár a kapuk többször is veszélyben forogtak, döntetlennel fordultak a felek.

A nyugalmasan induló második félidő eleinte nem hozott helyzeteket, csupán egy veszélyes lipóti fejest, majd bő egy óra játék után ismét előnybe kerültek a vendégek, amikor egy jobboldali beadás után a hosszún érkező Winkler juttatta a kapuba a labdát (2–3).

Ezt követően két támadószellemű játékos, Molnár Bence és Farkas Bálint becserélésével frissített csapatán Limperger Zsolt. A változtatás pedig nem jött rosszul, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Sőt, csak Kertész bravúrjának köszönhetően nem nőtt a különbség, miután szépen védett egy középről, 18 méterről elvégzett szabadrúgást.

A hajrában is hiába próbálkozott a már kontrára visszaálló Lipót ellen a házigazda, az újabb vereség már nem jött össze, így a 2019/20-as szezon után a 2020/21-es idényben is a Lipót Pékség SE vette el az Érdi VSE veretlenségét, miután 3–2-re győzött az Ercsi úton.

„A figyelmetlenség volt mindhárom gól okozója, három elkerülhető gólt kaptunk és ez eddig nem volt ránk jellemző. Ezt a meccset meg kellett volna nyerni, ha egy kicsit figyelmesebbek vagyunk. Két olyan helyzetből – egy pontrúgásból és egy mögékerülésből – két olyan gólt kaptunk, amire készültünk. Ezen kívül nem az volt, hogy ellenfelünknek volt hat-nyolc helyzete és abból rúgott hármat, hanem három lehetőségből rúgott hármat, ez volt a fő probléma”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Nagy öröm, hogy az Érdet hazai pályán le tudtuk győzni, hiszen az Érdről köztudott és a nyári változások után is tapasztalható, hogy ide nem nyerni járnak a csapatok. Hittünk a győzelemben. Szerintem egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, amihez mindkét csapat kellett. A kettő nullás vezetésünk megnyugtatott minket, bár lélektanilag az Érdnek is jól jött, hogy két perc alatt egyenlített. A második félidőben magas szintű játékot adtunk elő. Rendkívül izgalmas és jó meccs volt”

– nyilatkozta a Lipót vezetőedzője, Varga Péter.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában, október 4-én, 15.30-tól az SC Sopron vendégeként lép pályára. A következő hazai mérkőzésre október 10-én, 15 órától a III. kerületi TVE ellen kerül sor.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
Érdi VSE–Lipót Pékség SE 2–3 (2–2)
Érd, 300 néző. V.: Nagy Norbert (Kövér T., Kovács Z.)
Érdi VSE: Kertész F. – Csiszár, Bozsoki, Földesi (Molnár B., 64. perc) – Honti, Kalmár (Farkas B., 64. p.), Kócsa, Koós, Varga T. L. – Kollega, Popov. Vezetőedző: Limperger Zsolt
Lipót Pékség SE: Dénes – Simita, Molnár M., Zámbó, Füredi – Varga T. (Schillinger, 85. p.), Tóth L. – Kovalovszki (Kószás, 55. p.), Winkler (Csete, 91. p.), Farkas D. – Szabó L. Vezetőedző: Varga Péter
Gól: Koós (26. perc), Kollega (28. p.), ill. Szabó L. (11. p.), Zámbó (19. p.), Winkler (61. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email