22_03_29_erdmost_nincskep

Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben

22_03_29_erdmost_nincskep

Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben

Kedden ismét online sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs. Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília ismertette a napi adatokat, s arra is kitért, hogy a nyolc elhunyt beteg közül a legfiatalabb 51 éves volt, míg a legidősebb 94.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Müller Cecília elmondta, hogy a fertőzöttség tekintetében a korösszetétel változatlan: a fiatalok túlnyomó többségben vannak a fertőzöttek között. A 20–29 év közöttiek a legérintettebbek, de az alattuk és felettük lévő korosztály is veszélyeztetett.

„Továbbra is kérjük a fiatalokat, hogy tartsák be mindazon magatartási szabályokat, amelyekkel meg tudjuk akadályozni a vírus terjedését. A védekezés továbbra is terv szerint zajlik, ennek része a szigorú maszkviselés, valamint többek között a szórakozóhelyek 23 órakor való bezárása is, amellyel a fiatalok csoportosulását szeretnénk csökkenteni” – hangsúlyozta a tisztifőorvos. Hozzátette, hogy a közösségi terjedés megakadályozása most a legfőbb cél.

A karanténnal kapcsolatban Müller Cecília azt mondta, hogy 

AZ ISKOLÁSOK ESETÉBEN KÖZVETLEN KONTAKTNAK SZÁMÍT AZ ISKOLATÁRS, ELLENBEN A CSALÁDJA NEM MINŐSÍTHETŐ ANNAK. 

Tehát a gyereket hiába küldik haza, a szülei ugyanúgy végezhetik a munkájukat, szabadon járhatnak-kelhetnek. Ellenben ha igazolt koronavírusos diákot találnak, az osztálytársak már közeli kontaktnak minősülnek.

Hozzáfűzte, ha egy kisiskolásnál felmerül a fertőzés gyanúja, tíz napig karanténba kell vonulnia. Amennyiben ez idő alatt nem produkál tüneteket, tíz nap múltán visszatérhet az iskolába.

Müller Cecília szintén újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ha szükséges, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes beteg ellátást kapjon. Jelen pillanatban az ellátás a kijelölt kórházakban zajlik. Amennyiben a betegek létszáma indokolttá teszi, ezen intézmények körét szélesíteni fogják, ha kell, orvosokat is átvezényelnek egyik helyről a másikra.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email