22_03_29_erdmost_nincskep

Müller Cecília: „Minden orvos saját döntése és szabadsága, hogy kit teszteltet”

22_03_29_erdmost_nincskep

Müller Cecília: „Minden orvos saját döntése és szabadsága, hogy kit teszteltet”

Hétfőn újra sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos a maszkhasználat szigorításáról és arról beszélt, hogy bár a fertőzöttek többsége fiatal, de könnyen továbbadhatja a fertőzést a veszélyeztetett idősebb korosztálynak. Újságírók a tesztekről kérdezték

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Müller Cecília elmondta, a zárt terekben, ahol sok, egymás számára ismeretlen fertőzöttségi státuszú ember fordul meg, kötelező a maszkhasználat hat éves kor fölött. Hétfőtől kötelező például maszkban ülni a moziban vagy a színházban, illetve az ügyfélfogadási terekben is. 

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, nem kizárt, hogy a fiatalokról az idősebb korosztályokra is átterjed a fertőzést, ezért fontos betartani a szabályokat, hogy ne kelljen a tavaszihoz hasonló korlátozásokat bevezetni.

A maszkot nem viselő személyt a tömegközlekedési eszköz vezetője köteles az utazásból, az intézmény maszk nélküli látogatóját pedig a látogatásból kizárni, ha ez nem sikerül, akkor pedig rendőrt hívni – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

A vírustagadókkal kapcsolatban mindketten egyértelműen fogalmaztak: az országos tisztifőorvos szerint megalapozatlanul bírálják a járványellenes intézkedéseket. Kiss Róbert pedig kiemelte: valótlan hírek terjesztése bűncselekménynek számít.

Arra a kérdésre, hogy mi az a tünet, amikor a háziorvosoknak kötelező elrendelniük a COVID-tesztet, Müller Cecília azt válaszolta: a járvány kezdete óta több alkalommal aktualizálták a háziorvosoknak szóló iránymutatásokat, de végül minden orvosnak saját döntése és szabadsága, hogy elvégezteti-e a laboratóriumi vizsgálatot.

Közben Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán jelentette be, ismét felállítják a koronavírus első hulláma alatt életre hívott szakmai csoportokat, azaz visszatérnek az akciócsoportok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email