22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan a „haditerv”, vagy legalábbis az irány

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan a „haditerv”, vagy legalábbis az irány

Erről beszélt Orbán Viktor a járványügyi intézkedések kapcsán szombaton este az M1-en. Közölte: nem a fertőzöttek, hanem a koronavírusban elhunytak száma lesz a mérvadó, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be. A maszkviselés terén szigorítanak. Be is zárhatnak boltokat, ahol nem hordják a maszkot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A második hullám járványügyi intézkedései még nincsenek részletekbe menően kidolgozva, de az irány megvan. Mint mondta, a magyar családok aggódnak, van-e elég megtakarításuk, ha a tavaszhoz hasonlóan most jra bezárnának az iskolák és a munkahelyek. „Nem engedhetjük meg, hogy a járvány megbénítsa Magyarországot.”

A maszkviselés terén azonban szigorítások lesznek. Ha egy vásárló nem visel a boltban maszkot, első alkalommal a vásárlót megbírságolják, a boltot figyelmeztetik. Második alkalommal már a bolt fizet bírságot, és ha előfordul harmadjára is, a boltot be kell zárni. 

A tanulók hőmérsékletét  október 1-jétől kötelezően mérni fogják az iskolákban. 

A veszélyeztetett krónikus betegekre és idősekre figyelemmel hozhatnak később további intézkedéseket, de azok nem fogják befolyásolni olyan mértékben a mindennapi életet, mint tavasszal a karantén.

A miniszterelnök azt üzente az ország lakosságának, hogy a „haditerv” szerint haladnak, megvédik az időseket és a családok életszínvonalát. Utóbbiért Novák Katalint nevezte ki tárca nélküli miniszternek. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email