22_03_29_erdmost_nincskep

A bringás uzsonna végére megalakult egy jótékonysági szervezet

22_03_29_erdmost_nincskep

A bringás uzsonna végére megalakult egy jótékonysági szervezet

Az országos eseménysorozathoz kapcsolódva, a Magyar Kerékpáros Klub Érd és Térsége Területi Szervezete is bringás uzsonnát rendezett a héten.A résztvevők azt tervezik, hogy Érden is beindítják a Budapest Bike Maffia által elindított projektet, azaz, hogy ételt szállítanak ki a rászorulóknak bringán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Süle Zsolt, a Kerékpáros Klub érdi szervezetének tagja az Érd FM 101.3 kérdésére elmesélte, a klub évek óta szervezi a bringás reggeliket tavasszal és ősszel, országszerte negyven helyszínen. Az utóbbi években Érden a vasútállomáson tartották meg a bringás reggelit, éppen azért, hogy sok embert elérjenek az akcióval. Most viszont, a vírusveszélyre való tekintettel a helyszínt és az időpontot is megváltoztatták: a múzeumsétány és a Béke tér sarkán találkoztak szeptember 9-én délután egy uzsonnára.

Az eseménnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kerékpár hasznos, jól működő jármű, valamint arra, hogy a bringázáshoz szükséges infrastruktúrával is foglalkozni kell.

Süle Zsolt szerint miközben a járvány alatt egyre többen kezdtek el bicajozni, ahogy nő Érd lakossága, azzal párhuzamosan nő az autósok száma is.

„Ezt a nyarat nem fogja elfelejteni senki. Nagyon sokan bicikliztek. Persze, amikor az ember szélvédő mögül nézi a világot, akkor feledékenységre hajlamos. De abban bízunk, hogy most ez a változás nagyon aktuális. A városvezetésben is bízunk, hogy jobban figyelembe veszi az ehhez szükséges feltételeket, mint korábban.”

Az Érd Körbe ősszel, nagyrendezvényként valószínűleg elmarad, de lehet, hogy lesz helyette sok kisebb akció, tette hozzá Süle Zsolt, aki azt is elmondta, hogy az igazán nagy csoda az lenne, ha az iskolákba a gyakorlott biciklizők reggel elkísérnék a szülőket és gyermekeket. A bebiciklizés Budapesten és más nagyvárosokban működik, de szeretnék, ha Érden is bevezetnék ezt a gyakorlatba, azaz a tapasztalt bringások megmutatnák a kezdőknek, hogyan, merre tudnak biztonságosan kerékpárral eljutni az iskolába, a vasútpályaudvarra vagy ahova csak szeretnének.

A rádióinterjúból az is kiderül, Érden számos bringás csapat létezik, akik rendszeresen szerveznek közös túrákat hétvégenként. A Jó Érden tekerni bringás társaság 4. futárversenyét rendezte meg a nyáron, az Érdi szelíd bicajosok pedig a Csepeli Autómúzeumba szerveztek túrát. A bringás csapatok szívesen várják minden érdeklődő jelentkezését, részvételét a túráikon.

Sőt, Süle Zsolt azt is elárulta, a szeptember 9-ei bringás uzsonna végén a szervezők közösen úgy döntöttek, Érden is meghonosítják a Budapest Bike Maffia ötletét, hogy bringán szállítsanak ki ételt a rászorulóknak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email