22_03_29_erdmost_nincskep

Életmű-elismerést vehetett át Kubassek János

22_03_29_erdmost_nincskep

Életmű-elismerést vehetett át Kubassek János

Xantus János éremmel ismerte el a Magyar Természettudományi Társulat elnöksége dr. Kubassek János geográfus, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója munkásságát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elismerést 2018-ban alapították, és minden esztendőben a tudományos ismeretterjesztés kiemelkedő egyéniségének ítélik oda. Kubassek Jánosnak a tudományos ismeretterjesztésben végzett kiemelkedően eredményes és értékes alkotói és előadói munkássága, életműve elismeréseként adományozták a Xantus János érmet – Szöllőssy Enikő Munkácsy-díjas iparművész alkotását –, amit a társulat évi rendes közgyűlésén, a Magyar Természettudományi Múzeumban adott át Klinghammer István professzor, az MTT elnöke, valamint dr. Tardy János ügyvezető elnök.

– Meglepetés volt ez a kitüntetés, csak a közgyűlés kezdete előtt pár perccel tudtam meg, hogy ilyen elismerésben részesülök, addig titokban tartották. Nem is öltöztem úgy, ahogy illett volna, nem zakóban, nyakkendőben jelentem meg – mondta tudósítónknak mosolyogva Kubassek János, aki nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy neki ítélték idén a Xantus János érmet, ami mellé átvehette a társaság díszoklevelét is.

– A Természettudományi Társulatnál régóta tevékenykedem, számos publikációt jelentettem meg a kiadványaikban – tette hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email