22_03_29_erdmost_nincskep

Még mindig lehet jelentkezni a zeneiskolába

22_03_29_erdmost_nincskep

Még mindig lehet jelentkezni a zeneiskolába

Tavasszal, a járvány miatt elmaradt a Lukin Zeneiskola hagyományos hangszerbemutatója és növendék toborzó kampánya, aminek most, az új tanév elején meg is látszik a hatása. Drasztikusan megcsappant ugyanis az újonnan jelentkező gyermekek száma elsősorban a fúvós hangszerekre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A  Lukin László Alapfokú Művészeti Iskolában a múlt héten tartották a felvételi meghallgatásokat, de ezen a héten, szeptember 10-éig még lehet jelentkezni a következő hangszerekre:

  • az Érdligeti iskolában: furulya/kürt, gordonka, hegedű órákra,
  • a Kőrösi iskolában szintén furulya/fuvola, klarinét/szaxofon, hegedű órákra,
  • a Gárdonyi iskolában hegedű és furulya/trombita órákra,
  • az iskolaközpontban (Felső u. 33.) pedig : hegedű, furulya/trombita/kürt/fuvola órákra.

A jelentkezők lehetnek akár óvodások is, akik betöltötték a 6. évet. Őket heti kétszer félórás hangszertanulás mellett, ZMG-Kovács módszerrel vezetik be a zene világába, ami egy játékos, mozgásos, zenés, labdás, lufis foglalkozás. (Ezt egy korábbi cikkünkben mutattuk be bővebben.)

Petrus Bölöni Júlia fuvolaművész, tanár minden zenét kedvelő gyereknek ajánlja azt, hogy megtanuljon hangszeren zenélni. Márcsak azért is, mert a tanulásban is rendkívül pozitív hozadékai lehetnek ennek. A zenetanulás ugyanis segít leküzdeni a szorongást, magabiztossá tesz, javítja a memóriát, a finommotorikát, a gondolkodást, a koncentrációt – mondta el az Érd Fm 101.3 Bundáskenyér című reggeli műsorában a pedagógus. 

A Lukinnak az érdi általános iskolákban kihelyezett tagozatai vannak, azaz a szülőknek a logisztikával sem kell bajlódniuk, illetve a tavalyi tanévben a zeneiskola is kipróbálhatta és finomíthatta a digitális távoktatást, tehát ha esetleg megint arra kerülne sor, úgyis tudná a gyerek folytatni például a furulyatanulást.

Részletekről érdeklődjenek a zeneiskola irodájában a (06-23/)365-641-es telefonszámon. A Petrus Bölöni Júliával készült interjút pedig visszahallgathatják ezen a linken

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email