22_03_29_erdmost_nincskep

Válasz csatorna ügyben

22_03_29_erdmost_nincskep

Válasz csatorna ügyben

Hétfőn tettük közzé Csőzik László polgármester nyilatkozatát az érdi csatornapénzek kifizetése ügyében.  Alább olvashatják T. Mészáros András volt polgármester és Simó Károly volt alpolgármester, az Érdi Csatornamű Társulat volt Intéző Bizottsági tagjának közös reakcióját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„CSŐZIK HAZUDIK ÉS BLÖFFÖL, DE ERRE JÓ OKA VAN

1. Sokasodnak a városvezetési problémák és belefullad a megoldatlan ügyekbe.

2. Közel egy év elteltével sem tud felmutatni semmit, amit ő és a szivárvány csapata épített Érden.

3. Muszáj elterelnie a figyelmet a botrányokról, amiket okozott: a sorozatos jogsértéseiről, az akadozó fejlesztésekről, az AVL-krízisről, a volt politikustársnak kifizetni szándékozott több száz millióról.

A lakossági csatorna hozzájárulások visszafizetése mindezek elfedésére szolgáló hatalmas és arcátlan blöff, nem véletlen, hogy mindig a megfoghatatlan jövőbe ígéri a teljesítését.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartunk, ahol részletesen is reagálunk Csőzik hazugságaira, de addig is néhány fontos megjegyzés:

– Minden fillért a beruházásra fordítottunk, semmit nem herdáltunk el.

– Minden intézkedés a tulajdonosok képviselőinek jóváhagyásával jogszerűen történt.

– Csőzik és tettestársai feleslegesnek tartják, hogy azok, akik házi átemelőt kellett beépítsenek, azok a program részeként megkapták. Feleslegesnek tartják, hogy ott is épült csatorna, ahol a program kezdetén még úgy tűnt, hogy nem épülhet. Feleslegesnek tartják, hogy megépült az az iszaptelep, amit a brüsszeli bizottság kötelezettségként előírt a pályázó önkormányzatoknak. Feleslegesnek tartják az önrész megelőlegezésére 2011-2018 időszakra felvett hitelért fizetett kamatokat.

– A Társulat Intéző Bizottsága tagjainak tiszteletdíja 2008 októberétől 2018 májusig 0 (nulla) forint volt, tehát egyetlen fillért sem kaptunk ezért a munkáért és felelősségért 10 éven keresztül.

– 2018 májustól ráadásul nem is vagyunk tagjai az Elszámoló Bizottságnak, tehát nem szavazhattunk meg magunknak semmilyen tiszteletdíjat. Az Elszámoló Bizottság tagjai nem folytatnak közéleti tevékenységet, nem köthetők egyetlen politikai oldalhoz sem.

– A vizsgálatok folynak – hazudja Csőzik. Nincs mit vizsgálni, hiszen 2017 novemberében megtörtént az elszámolás, tételesen, megjelent mindenhol. Az lehet, hogy Csőzik közpénzen felbérelt emberei vizslatnak, de ennek kizárólag politikai okai vannak.

– Ha folyna is vizsgálat: Csőzik már kimondta az ítéletet, mintha csak a Tanú című filmben játszaná Virág elvtársat. Undorító, a rákosista időket idéző mentalitás.

– Nem kapott a program semmilyen büntetést, a közbeszerzéssel kapcsolatban a Kormány a fejünk fölött megegyezett Brüsszellel kb 30 projekt esetén. Ezért nekünk nem is kellett semmit csinálni ezzel kapcsolatban, pont annyi pénz érkezett Érd számlájára, mint amennyi tervezve volt. Nem kellett sem büntetést befizetni, sem támogatást kapni és még Magyarország sem veszítette el ezt a pénzt, mert más projektre odaadták. Ezt a pénzt semmiképp nem lehetett volna visszafizetni a lakosságnak.

– Az Önerő Alap pályázat azt a célt szolgálta, hogy ne kelljen 25 évig egy felvett hitelt törleszteni és ennek díját a havi csatornadíjban törleszteni. Ha ezt be kellett volna építeni a csatornadíjba, akkor 30-40%-al több lenne a havonta fizetendő szolgáltatási díj. Tehát ezt sem lehetett volna visszafizetni.

Ha Csőzik bejárt volna a munkahelyére – nem a pesti ügyvédi irodájába, hanem az érdi Közgyűlésre – akkor tudhatná, hogy minden döntés itt és a Csatornamű Társulat közgyűlésén született.

Csütörtökön folytatjuk.”

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email