22_03_29_erdmost_nincskep

„Maszk van nálad?”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Maszk van nálad?”

Ez a tanév nem úgy kezdődött, ahogy a többi: nem az udvaron vagy az aulában gyülekeztek a gyerekek, hanem az osztálytermekben, a tanévnyitó hagyományát felülírta a vírushelyzet. Szeptember elsején nem az ünneplőn, hanem a maszkviselésen, kézfertőtlenítésen volt a hangsúly az érdi iskolákban is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Jó reggelt, maszk van nálad?” – így köszöntötték kedd reggel a Gárdonyi iskola kis- és nagydiákjait a beléptetésnél. A gyerekek többsége már eleve maszkban jött, aki nem, annak a bejáratnál fel kellett vennie, anélkül nem mehetett zárt térbe. Minden diák átesett a kézfertőtlenítésen is.

– A gyerekek többsége hozott magával maszkot, aki mégis otthon felejtette, annak tudtunk adni. Volt olyan kisgyerek is, akinél volt, csak épp nem találta a megérkezésnél – mondta  Pintérné Bernyó Piroska igazgató, aki maga is ott állt az iskola kapujában, köszöntve a gyerekeket.

A kisebbeket még a szüleik kísérték, a kapuban búcsúzkodtak. Az egyik anyukát megkérdeztük, vannak-e félelmei az idei tanévet illetően.
– Igen, de inkább attól tartok, hogy nem lesz iskola, hanem online oktatás – válaszolta. 

Pár tizedikes diák is állt a kapuban, épp üdvözölték egymást. Kérdésünkre, hogy várták-e már, hogy megkezdődhessen a „valódi” iskola, a fejüket rázták.
– Amúgy is tudtunk egymással beszélgetni, tartani a kapcsolatot. Jó volt ez az online tanulás – válaszolták. 

Hogy jó volt-e az online oktatás, és kinek volt jó, arról sokat lehetne írni – meg is tettük több ízben –, egy azonban vitathatatlan: amíg a gyerekek otthon tanultak, jóval kisebb forgalom volt az utakon. Ezen a szeptember elsejei reggelen tömött sorokban kígyóztak az autók, ontották magukból a gyerekeket. Bár sok intézmény környékén rendőrök segítették, felügyelték a közlekedést, nem volt egyszerű a helyzet például a Batthyány iskolánál, ahol még javában épül a járda, és emiatt igencsak nehézkes a parkolás – sok autó az úttesten állt meg, hogy ki tudjon szállni a gyerek.

Lehet, mire elkészül a járda, nem sok láb fogja koptatni – sokan (szülők és gyerekek egyaránt) arra készülnek, hogy pár hét, és visszatér az online oktatás, „az őszi szünet után már nem kell jönni”. Persze, hol van még az őszi szünet – előbb vissza kell rázódni a nyáriból, diáknak, szülőnek, pedagógusnak egyaránt.

Képeink a Gárdonyi iskolánál készültek

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email