22_03_29_erdmost_nincskep

11 évvel ezelőtti érdi gyilkosság gyanúsítottját kapták el Svédországban

22_03_29_erdmost_nincskep

11 évvel ezelőtti érdi gyilkosság gyanúsítottját kapták el Svédországban

Éveken át tartó bújkálás után Svédországban fogták el a 2009-es érdi gyilkosság feltételezett elkövetőjét - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu-n.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2009. szeptember 2-án tett bejelentést a rendőrségre egy nő, hogy egy időskorú férfit a lakásán, földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakartva talált meg. A 77 éves férfit kórházba szállították, de pár nappal később belehalt súlyos mellkasi és fejsérüléseibe.

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-jén éjjel mentek be az elkövetők a sértett érdi házába, ahol az ott alvó férfit ütötték, verték, ahol csak érték, összekötözték kezeit és lábait, majd magára hagyták. Emellett a házat alaposan felforgatták pénz és értékek után kutatva, végül egy mobiltelefont vettek magukhoz és elmenekültek a helyszínről.

A nyomozói szemle során bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. A szakértők bevonásával tanúkat hallgattak ki, híváslistákat elemeztek. Az ország egész területén végeztek adatgyűjtést, amit a határon kívülre is kiterjesztettek, de a begyűjtött információk nem vezették közelebb a rendőrséget a brutális bűncselekmény elkövetőjéhez. A nyomozást 2013. októberében felfüggesztették.

Azonban 2018-ban egy kiegészítő genetikai szakértői vizsgálat eredménye áttörést hozott a nyomozásban, majd 2019. november 18-án egy 43 éves ároktői férfit kihallgattak gyanúsítottként, aki panaszt nem tett, de tagadta, hogy részt vett volna a bűncselekmény elkövetésében. “Az időközben letartóztatott H. Róbert a rendőröknek többször is ellentmondásosan nyilatkozott, végül egy érdi férfire terelte a gyanút. Cs. Tibor ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, később a nemzetközi és európai körözését is elrendelték. Hosszú évekig sikerült bujkálnia, felelősségre vonását mégsem úszta meg a 32 éves férfi, 2020. július 2-án Svédországban elfogták. Kiadatását követően, 2020. augusztus 18-án éjjel a Pest megyei rendőröknek átadták, akik őrizetbe vették, és intézkedtek letartóztatásának indítványozására” – írja a police.hu.

A gyanúsított tagadta bűnösségét és nem tett vallomást, vele szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email