22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció indult, hogy három hónap helyett hat hónapig lehessen kapni az álláskeresési járadékot

22_03_29_erdmost_nincskep

Petíció indult, hogy három hónap helyett hat hónapig lehessen kapni az álláskeresési járadékot

Az álláskeresési járadék folyósításának időtartama Magyarországon jelenleg maximum 90 nap. Ez Európában és világszinten is egyedülállóan rövid idő. Mindenképp szükség van arra, hogy az eddigi 3 hónap helyett minimum 6 hónapig legyen folyósítható az álláskeresési járadék! - írják a petícióban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az állásukat ezekben a pillanatokban is elvesztő emberek mire fizették munkaerő-piaci járulékaikat, ha nem arra, hogy egy ilyen válságos időszakban segítő kezet kapjanak a magyar államtól?

A koronavírus következtében munkájukat elvesztő emberek közvetlen pénzügyi segítése nemzeti, nemzetgazdasági érdek! A járvány negatív gazdasági következményeit még senki sem láthatja pontosan, azonban az óvatosabb kormányzati becslések is százezres nagyságrendről beszélnek.

munkaalapú társadalom számunkra azt is jelenti, hogy az évek, évtizedek alatt befizetett járulékainkból támogatást is kapjunk, ha krízisbe kerülünk” – írják a petíció megfogalmazói, akik Parragh Lászlónak címezték követelésüket, mert: „Ő az, aki a legjobb eséllyel meghallja és pontosan érti a problémát, ennek már több interjúban hangot is adott. S egyúttal ő az, akire a miniszterelnök is hallgatni szokott munkaügyi kérdésekben, az ország egyik legbefolyásosabb embereként tartják számon.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email