fecskek_200429

Jön az Első érdi fecskenap

Augusztus 9-én, vasárnap 16 órától a Milyennek szeretnéd látni Érdet 2030-ban? rajzverseny eredményhirdetésével veszi kezdetét az Első Érdi Fecskenap a főtéren. Kiderül majd az is, kié a leginkább madárbarát kert Érden.

A nyertesek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) ajándékait vehetik majd át.
 

Aki nem vett részt a versenyen, az sem fog tudni unatkozni. Kiállítást szervez ugyanis a beérkezett fotókból a Szepes Gyula Művelődési Központ és Petró Krisztina, az MME érdi tagja. A gyerekek madarakat kerámiázhatnak és lesz madaras rajzverseny is. Az eseményen részt vesz az MME, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület és az érdi polgári természetőrség, akiktől a madarakon kívül az érdi természeti értékekről, természetvédelmi területekről is mindent megtudhatnak.

Petró Krisztina azt is elárulta, a héten „berendezik” a Magyar Földrajzi Múzeum kertjét is műfészkekkel, odúkkal, etetőkkel és itatókkal, hogy a madár- és rovarbarát város egyik mintakertje legyen.

Az Első érdi fecskenap részletes programjait megtalálja az esemény Facebook-oldalán.


 

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email