22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: gól nélküli döntetlen az újonc ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: gól nélküli döntetlen az újonc ellen

Hiába dolgozott ki sok helyzetet, nem tudta feltörni a Gárdony masszív védelmét az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának nyitófordulójában, pedig Limperger Zsolt együttese a sok lehetőség mellett Koós Gábor révén kétszer a kapufáig is eljutott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdi mezőnyfölényt hozott az újonc Gárdony elleni idénynytió, de hiába birtokolta többet a labdát a házigazda, a sündisznó módjára védekező vendégeket nem volt könnyű feltörni. Az első nagy lehetőségre is közel húsz percet kellett várni, amikor Koós Gábor egy 25 méterről elvégzett szabadrúgást tekert a keresztlécre. A Fejér megyeiek első próbálkozására még több percet kellett várni, de Király Bence távoli lapos lökete nem talált kaput.

Fél óra játék után Koós egymaga és csapata második kapufáját lőtte, amikor Kalmár Domonkos beadása után ő és Farkas Bálint is betalálhatott volna.

Az első félidő még néhány érdi próbálkozást hozott, így döntetlennel fordultak a felek (0-0).

A második játékrész is Koós-helyzettel indult, amikor bő húsz méterről leadott lövését kellett kitornáznia Erdélyi Ádámnak, majd az ezért járó szögletnél Honti Attila elől mentettek a védők.

Azért a vendégeknek is akadt egy helyzetük az 50. percben, amikor Tóth Tibor beadását a hosszún érkező Sárközi Norbert fejelte az érdi kapu fölé.

Az érdi nyomás nem hagyott alább a folytatásban sem, a hazaiak futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, de ezeket kevésszer sikerült lövéssel befejezni. Amikor pedig igen – mint történt Kollega Krisztián távoli löketénél a 75. percben – akkor a blokkról megpattanó labda épp Erdélyi kezében kötött ki. Az utolsó tíz percre fordulva sem veszett el a győzelem esélye, amikor egy újabb jobboldali beadás után Koós csukafejese is elkerülte a vendégek kapuját.

A hosszabbításban Kollega Krisztián lábában maradt a három pontot jelentő találat, amikor Földesi Dominik beadása után a Koós által középre tett labdát közelről nem tudta a kapuba gyötörni, így a nyitófordulóban gól nélküli döntetlennel zártuk a Gárdony elleni mérkőzésünket.

– Védekezésben egy olyan meccset hoztunk le, hogy az ellenfelünknek kaput eltaláló lövése sem volt, nekünk pedig nagyon sok helyzetünk volt mind az első, mind a második félidőben. Ha egy kicsivel rutinosabb csapat lennénk – mint ahogy nem vagyunk azok – akkor lehoztunk volna ezt a meccset maximum egy nullra. De nem vagyunk csalódottak, mert egy formálódó társaságunk van, amely most játszotta az első tétmeccsét. Helyt állt a csapat, nincs könnyű meccs, minden pontot meg kell becsülni, mert hosszú a bajnokság és abból lehet építkezni, hogy hátul masszívak vagyunk – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Örülünk a pontszerzésnek. Újonc csapat vagyunk és nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, múlt héten még meg sem közelítettük a mostani játékunkat. A védekezésben még nem voltunk összeszokva, de ezúttal egy olyan csapat jött ki, amely próbálta azt csinálni, amit kértünk és ez működött. Nem volt sok lehetőségünk, de az ellenfélnek is csak két százszázalékos ziccere volt, tehát örülhetünk a pontszerzésnek – nyilatkozta a megfelelő edzői képesítés hiányában csak asszisztens-edzőként jegyzőkönyvbe kerülő, de a Gárdonyi VSC felkészüléséért felelő Balogh Zsolt.

Az Érdi VSE a bajnokság második fordulójában augusztus 9-én, 17.30-tól a Komáromi VSE otthonában lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
Érdi VSE-Gárdonyi VSC 0-0
Érd, 400 néző. V: Kiss Anikó (Keszthelyi, Gyürüsi)
Érdi VSE: Kertész F. –  Honti, Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Kalmár, Koós, Kócsa, Varga T. (Földesi, 54. perc) – Farkas B. (Molnár B. 66. p.), Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gárdonyi VSC: Erdélyi – Mód, Ujvári, Kónya K., Cziklin – Kovács Á. (Koronczi, 76. p.), Szabó B. L. (Sárközi, 23. perc), Balogh Á. M., Lak (Zsigmond) – Tóth T., Király
Vezetőedző: Oláh Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email