22_03_29_erdmost_nincskep

Ezek lettek a legjobb balatoni fagyizók 2020-ban

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezek lettek a legjobb balatoni fagyizók 2020-ban

A nyári forróságban mindig jólesik egy gombóc (na jó, inkább kettő vagy három) hűsítő fagylalt. Ha a Balatonon nyaralsz, válassz a következő fagyizók közül!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Igencsak meleg hónapnak ígérkezik az augusztus, a forró napokon pedig nincs olyan, aki ne frissítené fel magát szívesen egy kiadós adag fagylalttal. Bár a jó nevű cukrászdákban és fagyizókban kiemelten figyelnek a minőségre, nem árt óvatosnak lenni: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tavalyi ellenőrzései alapján minden tizedik fagylaltozóban találtak valamilyen hiányosságot az ellenőrök, tíz esetben pedig ki is kellett vonni a forgalomból a fogyasztásra alkalmatlan termékeket – derül ki a Pénzcentrum cikkéből. 

Ahogy egy étteremben is előfordul, hogy a maradék ételt hasznosítják újra, úgy olyan fagylaltozók is előfordulnak, ahol a maradék süteményből készülnek a jéghideg desszertek. Ez még önmagában talán nem is lenne baj, ha a maradék jó minőségű, és emberi fogyasztásra alkalmas. Az viszont kifejezetten veszélyes is lehet, ha nem megfelelő higiéniai körülmények között készítik el és tárolják a fagylaltokat, lejárt alapanyagokat használnak fel, vagy a megolvadt desszertet újrafagyasztják. A Magyar Konyha most a Balaton legjobb helyeit kutatta fel, gasztrokalauz mellékletében pedig összeszedte a Balaton tíz legfinomabb és legmegbízhatóbb fagylaltozóját.

Íme a toplista 2020-ban:

Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
 
Bringatanya – Somogyi Fagylaltműhely Gyenesdiás
 
Café Melba Cukrászda – Siófok
 
Füredi Fagyizó – Balatonfüred
 
Karolina Kávéház és Koktélbár – Balatonfüred
 
Kő fagyi? – Mindszentkálla
 
Móló Cukrászda – Révfülöp
 
Mónisüti – Gyenesdiás
 
Szélcsend – Balatonföldvár
 
Szigligeti Fagyizó – Szigliget
 
A felsorolt fagyizók nem csak ízletes fagylaltjaikról ismertek. A Bergmann Cukrászda például már 1939 óta készít fagylaltokat (az első cukrászdát még Győrben alapították.) Míg a Bringatanya fagyija 2017-ben különdíjat nyert a Fagylalt Világbajnokságon, addig például a Kőfagyi minden nap többféle gyümölcsfagylalttal és laktózérzékeny opciókkal várja a vendégeket. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email