22_03_29_erdmost_nincskep

Negatív rekordok Romániában

22_03_29_erdmost_nincskep

Negatív rekordok Romániában

Romániában megdőltek a koronavírus-járvány rekordjai, mind az egy nap alatt diagnosztizált új esetek, mind az elhalálozások tekintetében. A kormány a kedden hatályba léptetett karnaténtörvény alkalmazásától reméli a fertőzések ütemének megfékezését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A stratégiai kommunikációs törzs (GSC)  keddi jelentése szerint megközelítette az ezret  az utóbbi 24 órában azonosított fertőzöttek száma, és minden korábbinál több, 36 Covid-19-ben szenvedő beteg vesztette életét egy nap alatt. Az intenzív terápiás részlegeken ápolt súlyos esetek 297-es száma is rekordot döntött.

A kedden hatályba lépő karanténtörvény – több mint kéthetes joghézag után – ismét lehetővé teszi a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek kórházi vagy otthoni elkülönítését, és jogalapot teremt a hatóságoknak arra, hogy karanténra kötelezzék a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő, vagy a járvány sújtotta országokból érkező embereket.

A GSC keddi adatai szerint 1087 fertőzött távozott saját felelősségre a kórházakból és további háromezerre tehető azon fertőzöttek száma, akik a két hét alatt a pozitív teszteredmény ellenére megtagadták kórházi beutalásukat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email