22_03_29_erdmost_nincskep

Névadás, hivatalosan is

22_03_29_erdmost_nincskep

Névadás, hivatalosan is

A közgyűlés július 16-ai rendkívüli ülésén egyhangúlag megszavazták a képviselők, hogy a sasvárosi egészségház dr. Staud József gyermekorvos nevét viselje. A névfelvételhez az ismert és kedvelt doktor özvegye is hozzájárult, így a rendelő neve mostantól hivatalosan is Dr. Staud József Egészségház.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Bagoly utcai új egészségházba május közepén költöztek be a gyermekorvosok, míg a háziorvosok június elején kezdték meg a rendelést, és a patika is megnyitott a létesítményben. Még az előző önkormányzati ciklusban vetődött fel, hogy a sasvárosi intézmény dr. Staud József nevét vegye fel, de a gyakorlati lépések nem valósultak meg. Most, a közgyűlés döntésével az egészségház hivatalosan is az ismert és kedvelt gyermekorvos nevét viselheti.

Mint előterjesztésében Tetlák Örs alpolgármester elmondta,  Staud doktor Érd köztiszteletben álló személyisége volt.1934-ben született Budapesten, az iskoláit is itt végezte el. Egy igen súlyos gyermekkori balesetből felgyógyulva döntötte el, hogy orvos lesz, és gyermekeket fog gyógyítani. 1959-ben végezte el a Budapesti Orvostudományi Egyetemet, itt szerezte meg a gyermekorvosi szakképesítést is.  Nyíregyházára került a Józsa András megyei kórházba, ahol a gyermekosztályon szerzett gyakorlatot. 1960. június 8-án kötött házasságot, melyből egy gyermek született. Később visszakerült Budapestre, és a XX. kerületben körzeti gyermekorvosként folytatta a munkát. 1984-ben került Érdre, ugyancsak gyermekorvosi körzetbe, és 1994. november 11-én tragikus baleset eredményeként bekövetkező haláláig dolgozott ebben a városrészben. Szerény, de igen nagy tudású ember volt, aki példaértékű életet élt. 

A család képviseletében dr. Staud Józsefné a  névfelvételhez hozzájárult. A Sasvárosi Egészségház új neve ennek megfelelően: „Dr. Staud József Egészségház”.

Tudósítónknak korábban, az egészségház átadásakor a gyermekorvos özvegye így emlékezett Staud Józsefre, munkásságára:

Szerette a gyerekeket, tudott velük bánni, és jó diagnoszta volt, ezért szerették őt a családok. Empátiával viseltetett a szülők iránt is – ez a rendszerváltás környéki időszak bizony nem volt könnyű, szegények voltak az emberek. Jóleső érzés, hogy ez az intézmény a férjem nevét viselheti – úgy érzem, ez a munkája eredménye.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email