22_03_29_erdmost_nincskep

Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, továbbra is kötelező a maszk a boltokban

22_03_29_erdmost_nincskep

Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, továbbra is kötelező a maszk a boltokban

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is - jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gulyás Gergely indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban.

A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak – írja az MTI.

Az Index tájékoztatása szerint augusztus 15-ig maradnak a korlátozások az ötszáz főnél nagyobb rendezvényekre. a továbbiakról július végén döntenek. így csak akkor dőlhet el több tucat nyár végére szervezett tömegrendezvény sorsa. Ha a kormány elutasítja a korlátozás feloldását, az elképesztő terheket ró azokra az eseményekre, amelyeket a járvány miatt későbbi időpontokra tettek át. 

Gulyás szerint több érv szól ma amellett, hogy ne enyhítsenek. Hozzátette,  ha augusztus végére sem változik a vírushelyzet, akkor a kormány be tud vezetni egy olyan támogatási programot, ami a magyar zeneipart támogatja, így a kormány nyitott arra, hogy a szektort segítse az őt ért veszteségek miatt.

Gulyás szerint a tisztifőorvos és az operatív törzs döntött úgy, hogy a korlátozó intézkedéseknek maradnia kell, ezért is maradnak el a Szent István napi ünnepségek. 

A kormány arról is döntött, hogy tömegközlekedésen, boltokban, vendéglátóhelyeken továbbra is kötelező a maszk.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email