22_03_29_erdmost_nincskep

A miniszter szerint marad a tömegrendezvények tiltása

22_03_29_erdmost_nincskep

A miniszter szerint marad a tömegrendezvények tiltása

Maradhat pénz a járvány második hullámának kezelésére, s Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint érvényben maradhat a tömegrendezvényeket érintő, augusztus 15-ig tartó korlátozás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Palkovics László a Világgazdaságnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy már többen kerülnek ki az álláskeresési rendszerből, mint be. „A járvány előtti időszakhoz képest 100-120 ezres növekedést lehetett tapasztalni, ami három héttel ezelőtt érte el csúcspontját, azóta többen kerülnek ki a rendszerből, mint amennyien be” – fogalmazott Palkovics, aki kitért arra is, a járvány első ütemében nem akarták az összes forrást kihelyezni, így maradhat mozgástér a második hullám kezelésére.

Az ITM minisztere beszélt a termelés várható visszaerősödéséről, a kiskereskedelem stabilitásáról, a turizmus-vendéglátás kilábalásának nehézségeiről is. A 2021-2027-es uniós ciklus forrásai kapcsán Palkovics László elmondta, bár még nem fogadták el a számokat, legalább 30-40 százalékos emelkedéssel számolnak.

Palkovics arról is beszélt, várhatóan nem lazítanak tovább az intézkedéseken, így augusztus 15. után sem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már engedélyeztek, így például az augusztus 20-i ünnepségeket és a nyár végére halasztott fesztiválokat is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, a szerdai kormányülésen születhet döntés a tömegrendezvényeket illetően.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email