22_03_29_erdmost_nincskep

Toplistás magyar bűnözőt fogtak el Hollandiában

22_03_29_erdmost_nincskep

Toplistás magyar bűnözőt fogtak el Hollandiában

Június 26-án Hollandiában fogták el a magyar körözési toplistán szereplő S. Cs.-t, aki ellen hat elfogatóparancs volt érvényben, s 150 millió forint értékű kábítószer, valamint 56 millió forintnak megfelelő hamis 500 eurós miatt nyomoztak utána.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az index.hu beszámolója szerint S. Cs. magyar állampolgár ellen 150 millió forint értékű kábítószer és 56 millió forintnyi hamis 500 eurós miatt nyomozott a rendőrség. A gyanúsított 2019. februárjában levágta magáról a nyomkövetőt és elszökött. A rendőrök június 26-án fogták el Hollandiában a magyar körözési toplistán szereplő férfit, akit szökése alatt a bíróság 12,5 év fegyházra ítélt. Hat elfogatóparancs volt ellene érvényben.

A pécsi nyomozók kiderítették, hogy a férfi feltehetően Hollandiában bujkált. A Célkörözési Alosztály és a holland hatóságok közreműködésével beazonosították tartózkodási helyét. Elfogásakor a férfi hamis osztrák iratokkal próbálta igazolni magát.

A siófoki S. Cs., valamint az érdi T. I. ellen 2015-ben kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A két férfit 2015. október 16-án az esti órákban fogták el a rendőrök. A gyanúsítottakhoz köthető ingatlanokban megtartott házkutatások során a nyomozók 7 kilogramm különböző fajtájú kábítószert – a szakértői vélemény szerint kokaint, amfetamint, valamint legalább 40 ezer darab ectasy előállítására elegendő anyagot – találtak. A lefoglalt kábítószerek hatóanyagtartalma többszörösen meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke eléri a 82 millió forintit. Előkerült továbbá 35,5 millió forint értékű hamis 500 eurós bankjegy, melyet a rendőrök lefoglaltak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email