22_03_29_erdmost_nincskep

Jószomszédi iszony

22_03_29_erdmost_nincskep

Jószomszédi iszony

Rendszeresen kábelt és egyéb hulladékokat égetnek a Zólyomi utcában, az így felszálló éjfekete füsttől se teregetni, se a gyerekeket a szabadba kiengedni nem lehet. Egy most Érdre költöző és egy már három éve ott lakó kisgyermekes édesanya mondta el nekünk: tanácstalanok, kihez forduljanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Egész nap kalapálnak, irdatlan mennyiségben szemetelnek, és rendszeresen égetik a kábelt, meg még nem tudom miket, ami miatt meg lehet fulladni a levegőn” – panaszolta kérdésünkre az anyuka. Az ott lakók már többször fordultak a rendőrséghez, a közterületesekhez, a polgárőrséghez, a helyi képviselőhöz és a polgármesterhez is, de eddig csak szóbeli figyelmeztetést kaptak a veszélyes hulladékok égetéséért. Egészen a múlt hétig, amikor végül az tette fel az i-re a pontot, hogy hazaállítottak három autóval, és egy egész napnyi kalapálás után a három kocsiból fabrikáltak egyet. A Városrendészet kijött, és ezt már ők sem hagyták szó nélkül, azaz nemcsak szóbeli figyelmeztetést adtak, hanem megbírságolták a kocsiszétverőket, és elszállíttatták az autóroncsokat.

Egy másik, ott élő anyuka arról számolt be lapunknak, hogy nem új keletű a probléma, hiszen ők már három éve ott laknak, és azóta napi szintűek a problémák: „A száguldozás, a hangoskodás, a szemetelés és a veszélyes hulladékok égetése. Nagyon kellemetlen volt, hogy tavaly, amikor megszületett a kisfiúnk, a legnagyobb nyári melegben sem tudtuk éjszakára kinyitni az ablakot, mert égő műanyag szaga terjengett a levegőben.”

A problémás szomszédok különben az elmondások alapján készségesnek tűnnek, azaz lehet velük beszélni, csak annak nincs túl nagy foganatja. „Az intézkedő hatóságok is mindig azzal hárították el a megkeresésünket, hogy nincs semmi baj, mert beszéltek velük, és megígérték, hogy a továbbiakban nem fognak műanyagot égetni. Ezt ígérik nekünk is mindig, de aztán mintha mi sem történt volna, kezdik elölről. Nem másnap, hanem félóra, egy óra múlva.”

A nyilatkozó édesanyák elmondták, hogy amúgy nagyon szeretik a környéket, mert sok kisgyermekes család él itt és gyönyörű a környezet. Bár a problémásabbnak tekinthető szomszédok erre sincsenek igazán tekintettel, hiszen nem egyszer, nem kétszer kapták rajta azon őket, hogy a közeli természetvédelmi területre, a Fundoklia-völgybe hordják a szemetüket. „Nem tudjuk, hogy magánemberként mit tehetünk még ez ellen, amellett, hogy mindig a hatóságokhoz fordulunk, de így sem oldódik meg soha a probléma”, nyilatkozta elkeseredetten az egyik ott lakó édesanya.

Szerettük volna a Városrendészetet is megkérdezni az esetről, de a cikk megjelenéséig nem reagáltak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email