Egy új fertőzött, két áldozat

Csak egy új magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4078-ra nőtt a hazánkban beazonosított betegek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így a járvány hazai áldozatainak száma 567-re emelkedett.

A koronavirus.gov.hu közlése szerint már 2547-en gyógyultak meg, így az aktív fertőzöttek száma 964-re csökkent, az ő 39%-uk (376 fő), az elhunytak 60%-a (342 fő), a gyógyultak 48%-a (1214 fő) budapesti. Pest megyében eddig 597 fertőzöttet regisztráltak. 210 beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. Jelenleg 7545 hatósági házi karantént tartanak nyilván, miközben 242 139 mintavétel történt.

A tájékoztató portál beszámolt arról, hogy a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány szerdai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink