22_03_29_erdmost_nincskep

Vaddisznók Felső-Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Vaddisznók Felső-Parkvárosban

Több lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz, a közterület-felügyelethez, a rendőrséghez is, hogy vaddisznók vannak a Darukezelő utca környékén. A hatóságok és az illetékes vadásztársaság tud a malacokról, már keresik, majd kihajtják őket a lakott területekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy elbújt vaddisznót vagy családját már azzal is meg lehet zavarni, ha sétáltatás közben kutyánk a bokrokban szimatol. Ilyenkor a kicsinyeit féltő vaddisznó nem csak a kutyára, hanem annak gazdájára is rátámadhat, ezért a vadásztársaság azt kéri a kutyatartóktól, kizárólag reggel 8 és este 7 óra között sétáljanak kedvenceikkel, amelyeket minden esetben tartsanak pórázon – amely egyrészt alapvetően is kötelező, másrészt ilyen esetben kisebb az esély rá, hogy megzavarjuk a vaddisznókat a kontroll alatt tartott kutyussal.

Érd Megyei Jogú Város közösségi oldalán megjegyzi: „ha mégis találkoznánk egy vaddisznóval, igyekezzünk nyugodtan elsétálni, mintha nem észleltük volna az állatot, vagy maradjunk egyhelyben, amíg az állat távozik. Semmi esetre se kezdjünk el zajongani, vagy fenyegetően fellépni az állattal szemben! Élelmiszert ne hagyjunk az utcán, mert az odacsalogathatja a vadon élő állatokat! A kukákat pedig csak aznap készítsük a ház elé, amikor azok elszállításra kerülnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email