22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: Hova tűnt a város pénze?

22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: Hova tűnt a város pénze?

Tisztázza a polgármester, valóban eltűnt-e a város pénze, és ha igen, akkor hova? Erre szólította fel az érdi Fidesz elnöke pénteki sajtótájékoztatóján Csőzik László polgármestert. T. Mészáros András gyakorlatilag megismételte a terület országgyűlési képviselőjének egy nappal korábbi szavait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Politikai hisztériának és politikai szózatnak nevezte az érdi Fidesz elnöke a polgármester legutóbbi kijelentéseit, amelyek Érd veszélyes pénzügyi helyzetéről szólnak. T. Mészáros András szerint nem igaz, hogy „üres a kassza, és nincs benne tizennégy milliárd sem”.

A korábbi polgármester közölte: a költségvetés jelenlegi főösszege több mint 51 milliárd forint, ebből a működési célú költségek 15,675 milliárd forintot tesznek ki – ezt az összeget fogadták el februárban. „Ha most mégis más a helyzet, az nagyon súlyos kérdéseket vet fel: eleve hamis költségvetést terjesztett be a polgármester? Ha nem így történt, hanem a költségvetés elfogadása után tűnt el a pénz, akkor még súlyosabb a helyzet a polgármester úrra nézve, hiszen március óta, a vészhelyzetben, azt, hogy mit mire költünk, a pénzek hova és miként mennek el, arról már csak a polgármester tudott” – mondta T. Mészáros András, hozzátéve: őszintén hisz és bízik abban, hogy „mindez csak kommunikációs taktika, mert ez az „önmagában is tisztességtelen és nagyon aljas húzás még mindig jobb, mintha eltűnt volna a pénz, és lába kelt volna”.

„Felszólíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg Csőzik Lászlót, tisztázza: tényleg eltűnt-e a pénz, és ha igen, akkor hova. Illetve vallja be, hogy politikai előnyszerzés szándékával hazudozik az érdi embereknek” – mondta T. Mészáros András, aki szerint éppen ellenkezőleg: a nagyobb állami támogatásnak, a vészhelyzet idén megmarad pénzösszegnek, valamint a tavalyi működési pénzmaradványnak és egyéb áthozatnak köszönhetően – 2,3 milliárd forint működésre fordítható új és szabad forrás áll a város rendelkezésére.

Csőzik László május végén jelezte, hogy a járványhelyzet utáni forráselvonások (gépjárműadó, iparűzési adó) miatt 2 milliárd forint működési támogatást kér a kormánytól. A polgármester szerint ellenkező esetben csődbe mehet a város. Ahhoz, hogy ezt elkerüljék, megszorításokra, tömeges elbocsátásokra lehet szükség, elvehetik az óvónők bérpótlékát, és a szociális szféra pluszszolgáltatásait is fel kell számolni – mondta. Emlékeztetett rá, hogy csak a gépjárműadó elvonása miatt évente negyedmilliárd forintot bukik az érdi önkormányzat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email