22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön ruhát oszt a Vöröskereszt

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön ruhát oszt a Vöröskereszt

Június 18-án, 15 órától ruhát oszt a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt érdi szervezete az Alsó utca 8. szám alatti ingatlan hátsó udvarán. Sebők Krisztina, érdi referens felhívta a figyelmet rá, hogy mindenkinek jusson, az elvihető ruhamennyiség egy doboznyi.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetősége ruhaosztásra a Magyar Vöröskereszt érdi szervezetének, ám a ruhák időközben felhalmozódtak, így június 18-án a rászorulók ezek közül válogathatnak.

„A ruhaneműk nagyrészt a környékbeli lakosságtól származnak, egy részük a Vöröskereszten belül kapott adományokból van” – mondta Sebők Krisztina, kitérve arra, a mostani ruhaosztás azért is szükséges, mert a járvány alatt nem tarthattak adományosztást.

„Nem túlzok, ha azt mondom, van egy olyan 80-100 doboznyi” – válaszolta a ruhák mennyiségét firtató kérdésre Sebők Krisztina. „A járvány alatt felszabadult némi időnk – az elsősegélynyújtó vizsgák elmaradtak, a véradások is csökkentek –, a felszabaduló időnkben átválogattuk ezt a rettentő nagy mennyiségű ruhát és szépen bedobozoltuk, bekategorizáltuk” – mondta.

Sebők Krisztina felhívta a figyelmet rá, hogy fejenként egy doboznyi ruhát lehet összegyűjteni, de kitért arra is, hogy a ruhaosztáson is kötelező a maszk viselése és az egymástól való másfél-kétméteres távolság tartása, emellett a szervezők szabályozzák, egyszerre hányan mehetnek a ruhaosztás helyszínére.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email