22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: méltóbb körülmények

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: méltóbb körülmények

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban nem tudtak a megszokott körülmények között edzeni az Érdi Box Klub (ÉBK) ökölvívói, a leállás alatt azonban a vezetőség nem tétlenkedett, a Nyitra utcai létesítmény bővítésén munkálkodott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még 2017 végén költözött át a városközpontból új, felújított Nyitra utcai edzőtermébe az Érdi Box Klub. Az egyesület vezetése ugyan szépen kipofozta az évek óta használaton kívüli épületet, ám fő célként már akkor megfogalmazták, később tovább bővítenék.

Eddig nem volt hely normál méretű ring felállításához, így az ökölvívók jóval kisebb szorítóban pofozhatták egymást, amely nem nyújtott ideális lehetőségeket a feltörekvő tehetségek fejlődéséhez. Most viszont az Emberi Erőforrások Minisztériuma létesítményfejlesztési programjától kapott támogatással és saját költségen tudta bővíteni edzőtermét az ÉBK.

„Versenyméretű (6×6 méter) szorító épült, ennyivel lett nagyobb a létesítmény. Professzionális edzőgépekkel bővültünk még, így teljesen korszerű edzőtermet sikerült létrehoznunk, ahol 30-35 versenyző tud egyszerre edzeni” – mesélte Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője.

„A szakmai munkát nézve végre olyan edzőterem lett, amely minden igényt kielégít. Megtalálható benne minden olyan eszköz, amely egy szakszerű ökölvívó-edzés megtartásához szükséges. Minden adott, hogy megfelelő erő-állóképességi feladatokat, illetve szakmai, technikai képzéseket tartsunk.” 

Medicinlabda-dobó fallal, futópaddal, zsákokkal és különböző sportágspecifikus eszközökkel is bővült az ÉBK.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email