22_03_29_erdmost_nincskep

Hol a demokrácia?

22_03_29_erdmost_nincskep

Hol a demokrácia?

T. Mészáros András (Fidesz) szerint megszűnt a demokrácia Érden, a polgármester visszaélt a különleges jogrend adta lehetőségekkel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tudni szeretné az érdi Fidesz, mekkora összeget fordított a város a járvány elleni védekezésre. T. Mészáros András elnök pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nem tudnak semmit a válságkezelés valós költségeiről, mert a polgármester titkolózik. Nem konzultált a közgyűlés tagjaival a Fidesz tíz pontos akciótervéről, és nem is valósított meg semmit a javaslatcsomagból. „A költségvetés alakulásáról sem tájékoztatta a képviselőket a polgármester úr. Ugyanakkor a facebookon többször bejelentette, nagy elánnal, milyen felajánlások, segítségek jöttek, holott a Kínából várt tízezer maszk soha nem érkezett meg – mondta, hozzátéve: azt sem lehet tudni, mi zajlik a Modern Városok Programja keretében, milyen közbeszerzéseket írtak ki, például az épülő iskolák eszközeivel kapcsolatban.

T. Mészáros András szerint a polgármester visszaélt a különleges jogrend adta lehetőségekkel, és diktatórikus módszerekkel vezeti a várost, nem válaszol a képviselők által feltett kérdésekre, javaslatokra.   

A volt városvezető még egy kérdést feltett a sajtón keresztül Csőzik Lászlónak: hol tervezik a a gazdaságfejlesztési övezetet, ha az Elvira melletti területet nem tartják alkalmasnak?

Közölte továbbá: az, hogyha nem kap kétmilliárd forintos állami támogatást a város, akkor csődbe megy, csak riogatás, és nem igaz; durván 8 milliárd forintos üzemeltetési költség a polgármester rendelkezésére áll, így a kormány által elvont 240 millió forint gépjárműadó még nem viszi csődbe a költségvetést.

Csőzik László május végén a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy „a kormánypárt elérte, hogy 2022-ig az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak már nincs lehetőségük látványos, népszerű fejlesztéseket véghez vinni”. Ezzel kapcsolatban T. Mészáros András kijelentette: a Modern Városok Program keretében még mindig ott van 36 milliárd a kasszában, a fejlesztések megvalósítására. „Csőzik László semmi másra nem használja Érd pénzügyi lehetőségeit, mint a 2022-es választásokra készíti elő élettársának, Bősz Anettnek a választási kampányt, ezért nem valósít meg semmit abból, amire már itt van a pénz” – fogalmazott.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email