aktualis_adatok

Tíz új beteg ellenére is csökkent a fertőzöttek száma

Újabb tíz magyar állampolgárnál azonosították a koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány hazai érintettjeinek száma 3931-re nőtt, ám az aktív fertőzöttek száma 1207-re csökkent – közölte a koronavirus.gov.hu.

A tájékoztató portál megjegyzi, hogy az elmúlt 24 órában elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel a járvány hazai áldozatainak száma 534-re nőtt, azonban 2190-en már gyógyultan távozhattak.

A koronavirus.gov.hu részletezi: az aktív fertőzöttek 41 %-a (495 fő), az elhunytak 59%-a (315 fő), a gyógyultak 48%-a (1058 fő) budapesti. Vidéken jelenleg 712 fertőzöttet, 1132 gyógyultat és 219 elhunytat tartanak nyilván.

A területi eloszlás alapján Pest megyében eddig 563 fertőzöttet regisztráltak, a koronavirus.gov.hu adatai azonban arra nem térnek ki, közülük hányan aktív fertőzöttek.

Jelenleg 414 embert ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Az adatok szerint 11 172 hatósági házi karantén van az országban, miközben az akkreditált laboratóriumban végzett mintavételek száma 191 572-re nőtt.

A portál emlékeztet, a védekezés második szakaszában vagyunk, amely nem jelenti a járvány végét, hiszen a vírus továbbra is terjed, ezért a cél az élet fokozatos, szigorú menetrend szerinti újraindítása, de fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email