22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílik a kutyatár

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílik a kutyatár

Május 29-től ismét látogatható az Érdi Állatmenhely, bizonyos korlátozásokkal: a kutyák megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges. Az örökbefogadni szándékozókat az eredeti látogatási időn belül tudják fogadni - tette közzé közösségi oldalán a Sirius Alapítvány.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki szeretne örökbefogadni, telefonon vagy e-mailen keresztül jelentkezhet be, és időpontra mehet a menhelyre, így elkerülik a nagyobb tömeget. Az érdeklődőket az eredeti látogatási időn belül (hétfőtől szombatig 10-16 óra között) tudják fogadni.

Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány
Telefon:
06 30 276-6071 (Böjtös Andrea)
06 30 910-6987 (Böjtös Éva)
e-mail: siriusalapitvany@gmail.com
http://www.siriusalapitvany.hu

Mint Böjtös Andreától, a Sirius alapítvány elnökétől megtudtuk, óránként egy családot engednek be a menhely területére, és csak arcmaszkban léphetnek be. A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeznek ki a munkatársak.

– Az örökbefogadást az elmúlt hetekben is lehetővé tettük, oly módon, hogy az érdeklődő kiválasztotta honlapunkról azt az állatot, amelyet szeretett volna örökbefogadni, majd mi a kutyát egy előre egyeztetett időpontban kivittük a menhely elé, ahol megismerkedhettek. Most ez a folyamat egyszerűbbé válik, hiszen ha óvintézkedések mellett is, de ismét be lehet lépni a menhely területére. Előfordult, hogy úgy kerestek meg minket, hogy még nem tudták, milyen kutyát szeretnének, így nekünk kellett ajánlani, ami nem volt épp egyszerű feladat, most viszont a látogatók a saját benyomásaik alapján dönthetnek, és több időt szánhatnak a kiválasztásra – mondta Andrea.

Az örökbefogadási kedv a veszélyhelyzet idején sem csökkent: folyamatosan jöttek a kutyákért, most hétvégén is két állatnak lett gazdája. A menhelyen maradókkal pedig péntektől az önkéntes segítők (is) foglalkoznak majd. Az elmúlt hetekben őket sem fogadta az intézmény, mostantól viszont ugyanúgy lehet jönni játszani, simogatni a kutyusokat, mint korábban. Mint Andrea mondta, ezt a könnyítést nagy örömmel fogadták a Siriust régóta támogató állatbarátok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email