22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: A járványügyi készültséget fenn kell tartani

22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: A járványügyi készültséget fenn kell tartani

Az ország sikeresen védekezett a koronavírus-járványban, a jobb anyagi helyzetek közt élő országokat is messze felülmúltunk a védekezés minőségében és eredményességében. A kulcs a fegyelem és az összefogás volt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hozzátette: a siker tulajdonképp az lett volna, ha a vírust elpusztítottuk volna, és senki nem hal meg.

A kormányfő közölte: a legjobb döntések közé tartozott a rendkívüli jogrend bevezetése, mert időben meg tudtak hozni minden biztonsági intézkedést. „Úgy tűnik, hogy a nyáron már nem fordul át tömeges fertőzésbe a járvány, hanem inkább csökkenő tendenciát mutathat, így nincs is szükség a rendkívüli jogrendre. De ez nem jelenti azt, hogy a veszély elmúlt, mivel nincs vakcina. Ez azt jelenti, hogy a járványügyi készültséget fenn kell tartani. Visszaállunk a normális parlamentáris rendre, de az operatív törzset nem fogom feloszlatni, annak mindennap üléseznie kell, és monitorozni a helyzetet, hogyha baj van, azonnal tudjunk reagálni” – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a védekezés tekintetében a polgármesterek hogyan teljesítettek, úgy fogalmazott: ez minden polgármester esetében azon múlott, hogy az emberek szolgálatát helyezte-e előtérbe, vagy a pártközpontoknak való megfelelést. Akik inkább a baloladali pártok utasításait – kötözködést, támadást, piszkálódást – fogadták meg, azok rosszul tejesítettek, de akik számára ez nem pártkérdés volt, hanem úgy döntöttek, hogy összefogásra, egységre és közös védekezésre van szükség, azok kivétel nélkül mind jól teljesítettek, függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartoznak – hangsúlyozta. 

Az óvintézkedések enyhítésével kapcsolatban elmondta: a veszély nem múlt el, a védőtávolság betartására továbbra is figyelni kell, mert ha ez nem így lesz, a járvány visszaerősödhet. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email