22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan a múzeum is újranyit

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan a múzeum is újranyit

„Még pontos időpontot nem tudok mondani, melyik nap tudunk megnyitni, azt gondolom, ez egy, maximum két héten belül meg fog történni” – fogalmazott az ÉRD FM 101.3-nak a Magyar Földrajzi Múzeum újranyitásával kapcsolatban az intézmény igazgatóhelyettese, Fekete-Mácsai Anetta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Ha újranyitunk, akkor nálunk is lesznek új szabályok a látogatás rendjében. Kézfertőtlenítés után lehet megnézni a kiállításokat, csak előre bejelentett csoportokat tudunk majd fogadni, ott is maximalizáljuk a létszámot. Mi is próbálunk alkalmazkodni az új helyzethez, de nagyon várjuk már a látogatókat” – mondta Fekete-Mácsai Anetta, aki emlékeztetett, készült egy virtuális túra a múzeum állandó kiállításairól, de az igazi élmény, ha eljönnek hozzájuk.

A Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese elmondta azt is, a Múzeumok Éjszakája programot központilag lemondták, a június 2.-ra tervezett Trianon Konferenciát pedig szeptember 8-ra halasztották.

„Amivel viszont készülünk az egy rajzpályázat, melynek határideje május 31-én jár le, ennek a lényege, hogy az Érdi járás területéről várunk kifejezetten grafit ceruzával készült rajzokat, amik bemutatják az Érdi járás nem csak természeti, hanem épített érdekességeit is” – mondta Fekete-Mácsai Anetta, hozzátéve, ezen a pályázaton nem csak gyermekek, hanem felnőttek is részt vehetnek.

A beérkező alkotásokat személyesen is le lehet adni a múzeumban hétköznap 8 és 16 óra között, de a műveket beküldhetik az info@foldrajzimuzeum.hu e-mail címen keresztül is.

Az újranyitás mikéntjével kapcsolatban a múzeum igazgatóhelyettese arról tájékoztatott, az állandó kiállítások mellett a Magyar Kultúra Napján nyitott Földrajz kiállítás is megtekinthető lesz, melyben látható, hogy a 19. század végén, a 20. század elején tanító földrajz-oktatók milyen szépen tudtak rajzolni és hogyan használták a rajzot, mint technika.

„A Magyar Földrajzi Múzeum gyűjteményében nagyon sok szép grafika található többek között Cholnoky Jenőtől, Mendl Tibortól, Princz Gyulától, ezekből kaphat egy válogatást a látogató. Ez a rajzpályázat is ehhez a kiállításhoz kapcsolódik, tehát akinek egy kis inspirációra van szüksége a pályázathoz, az megtekintheti ezt az időszakos kiállítást is” – jegyezte meg Fekete-Mácsai Anetta, aki hozzátette, ez a kiállítás eredetileg novemberig lett volna látogatható, ám a járványhelyzet miatt jövő márciusig meghosszabbították ezt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email