22_03_29_erdmost_nincskep

3641-re nőtt a fertőzöttek száma

22_03_29_erdmost_nincskep

3641-re nőtt a fertőzöttek száma

43 állampolgárnál azonosították be a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel a járvány hazai fertőzöttjeinek száma 3641-re emelkedett, miközben elhunyt három idős krónikus beteg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavirus.gov.hu adatai szerint a járvány három új áldozatával 473-ra emelkedett az elhunytak száma, 1509-en azonban már gyógyultak távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma pedig 1659-re csökkent, az ő 45%-uk, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. A fertőzöttek harmada, 510 fő igényel kórházi ellátást, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap adatai szerint jelenleg 11 103-an vannak hatósági házi karanténban, 147 511 mintavétel történt akkreditált laboratóriumokban.

A tájékoztató portál emlékeztet, a védekezés második szakaszában vagyunk, amely nem jelenti a járvány végét, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy szigorú menetrend szerint fokozatosan újraindítsuk az életet, ennek köszönhetően hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de az általános óvintézkedések betartása továbbra is rendkívül fontos.

A koronavirus.gov.hu feihívja a figyelmet arra is, hogy a kórházi ellátások és az óvodák is fokozatosan újranyitnak, az iskolákban viszont a tanév végéig marad a digitális munkarend.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email