szomszedunnep_190601_7

Idén is lesz Szomszédünnep Érden

Bár egymás mellett élünk, egyre kevésbé van időnk arra, hogy megismerjük egymást. Ezen is akart változtatni tavaly a szomszédünnep. Azt, hogy igény van rá, mi sem bizonyítja jobban, hogy csaknem 30 utcában szomszédoltak az érdiek. Az idei találkozót szeptember 5-én rendezik meg városszerte.

Takács Éva, szervező az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta: a kezdeményezés, hogy az egymás mellett élők jobban megismerhessék egymást Franciaországból indult, Magyarországon pedig Pécsett volt először ilyen program 2010-ben.

Akkor a szervezőnek annyira megtetszett az ötlet, hogy a Nyomdász utcában azóta évről-évre meghívta saját szomszédait egy hasonló összejövetelre. Aztán az évek alatt arra gondolt, Érd kertvárosias jellege miatt kiterjeszthetnék a programot az egész városra.
Az előzmények közé tartozik persze a Czabai kert is, ahol 17 éve hívták össze az ott élőket, vagy az Alsó utca, ahol másfél évtizede rendezik meg az utcabált. 

– Meggyőződésem és tapasztalahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy ilyen kapcsolatokra szükség van ahhoz, hogy jól érezzük magunkat ott, ahol élünk. Több hasonló rendezvény is van már a városban: az Alsó utcaiak bálja, a Hársfa utcában is vannak hasonló összejövetelek. Nálunk, a Nyomdász utcában tíz éve tartunk ilyen találkozókat. Fontos, hogy ez a rendezvény az utcán, mindenki számára elérhető helyen zajlik – tette hozzá Takács Éva. Mint mondta, a szomszédünnepeknek köszönhetően nem idegen szomszédokként, hanem kedves lakótársként néznek egymásra, ismerik egymás nevét, kedvteléseit.

– Szeretnénk a szomszédünnepet az egész városban megrendezni, szeptember 5-én, szombaton. Jó lenne, ha minél több utca csatlakozna ehhez a felhíváshoz. Agilis és vállalkozó kedvű embereket keresünk, akik szívesen megrendezik saját utcájukban, környezetükben ez a programot. A város a megszervezéshez segítséget nyújt, meghívókat, poharakat, különféle reklámanyagokat biztosít a résztvevő utcák számára, és ezen a napon nem kell fizetniük a lakóknak a közterület-használatért. Reméljük, minél többen jelentkeznek, és sokan csatlakoznak a felhíváshoz – zárta szavait Takács Éva.

Aki szívesen szervezne szomszédünnepet, Takács Évát, az akció koordinátorát a 0670/517-8454-es telefonszámon. 

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email