22_03_29_erdmost_nincskep

Koppány és a haverok

22_03_29_erdmost_nincskep

Koppány és a haverok

Új műsor indul az Érd FM 101.3-on, a fenti címmel. A három műsorvezető: Mák Dorottya, Havril Koppány és Magyar Kristóf – három érdi középiskolás – értelemszerűen főleg a saját korosztályához szól majd, hetenként egyszer, szombat délutánonként.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Imád beszélgetni, és nem elsősorban Instán, Facebookon vagy TikTok-on. Havril Koppány a hagyományos, leülős dumálást kedveli, és nyitott szinte bár milyen témára. „Múltkor Dorottyával elkezdtünk politizálni, észre se vettük, hogy eltelt két óra” – mondja. Ebből világosan látszik, hogy ő egyáltalán nem olyan tizenéves. Tényleg, milyen egy tizenéves? Valószínűleg pont olyan, mint bármelyik más ember: különböző. Számos szakmai elemzés szól arról, hogy a mai tizenéves generáció már nem hallgat rádiót, egész nap a neten lóg, és az életéből szinte teljesen hiányoznak az igazi társas kapcsolatok. Na, ha ez így van, akkor Koppány (és a haverok) egyáltalán nem átlagosak. Ők például rendszeres rádióhallgatók. „Reggel, suliba menet, vagy hétvégén, a munkában is hallgatunk rádiót. Én mondjuk általában Balázsékat, de most, hogy saját műsorunk lesz az Érd FM 101.3-on, ezt is hallgatni fogjuk. És ki tudja, talán jövőre már róluk is úgy fognak beszélni, hogy mi a Koppányékat hallgatjuk szombatonként…”

És hogy miről fog szólni a Koppány és a haverok? Mindenről. Az első adás például arról, mennyire jött be az online oktatás, ki mire használja az otthon töltött időt, és persze ki hogy bírja a karantént? „Én egész jól elvagyok, de tudom, hogy vannak olyan barátaim, akik annyira nehezen viselik ezt az időszakot, és olyanok is, akik az italhoz nyúlnak, hogy be ne kattanjanak” – mondja Koppány. Szó lesz ezen kívül a koronavírus-járvány idején csúcsra járatott legújabb őrületről, a TikTok-ról, ahol mostanában nem csak a tizenévesek élik ki őrült hajlamaikat. Koppány szerint nem rossz időtöltés vicces home videókat készíteni és feltölteni őket a netre, olyannyira nem, hogy már „igazán öreg negyvenesek” is csinálják, ráadásul nem is rosszul.

Az Érd FM 101.3 legfiatalabb műsorvezetője egyébként igazi sportember: valaha vízilabdázott, most pedig kézilabda-játékvezetőnek tanul. Már vezet is meccseket, igaz, egyelőre csak a saját korosztályában, vagy lejjebb, „A sport mindig is fontos volt az életemben, nem nagyon akarok elszakadni tőle. De hogy ezzel akarok-e foglalkozni felnőtt koromban, azt még nem tudom”.

K.P.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email