22_03_29_erdmost_nincskep

Önkormányzati segítség az időseknek, korlátozás az esküvőknél

22_03_29_erdmost_nincskep

Önkormányzati segítség az időseknek, korlátozás az esküvőknél

Szerdától egy ingyenesen hívható számon jelezhetik a 70 feletti egyedülálló érdi nyugdíjasok a segítségnyújtás iránti igényüket – jelentette be kedd este Csőzik László polgármester, aki elmondta azt is: korlátozásokat vezettek be a házasságkötések megrendezésénél.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdától a 0680/204-949-es ingyenes számon jelezhetik a 70 feletti egyedülálló érdi nyugdíjasok a segítségnyújtás iránti igényüket, ha nincs, aki gondoskodjon róluk, és vállalják, hogy nem hagyják el otthonukat a veszélyhelyzet alatt – jelentette be kedd este Csőzik László polgármester. A városvezető videoüzenetében elmondta: nemcsak telefonon, hanem az onkormanyzat@erd.hu elektronikus levélcímen is várják a jelzéseket. 

„Önkormányzatunk folyatja a védekezést és a járvány elleni küzdelmet. Szoros kapcsolatban állok a Népegészségügyi Szolgálat helyi vezetőjével, tőle származó információm, hogy immár hatra nőtt Érden a házi karanténba helyezett emberek száma. Ők a járvánnyal jobban fertőzött országokból tértek haza, megfigyelés alatt tartják őket; ha bármilyen megbetegedésre utaló tünet lép fel náluk, haladéktalanul kórházba szállítják őket. Eddig szerencsére erről nincs szó. Érden továbbra sem tartanak nyilván koronavírussal fertőzött lakost” – hangsúlyozta a városvezető. 

Csőzik László emlékeztette az érdieket, hogy szerdától él az ügyeleti rend a bölcsődék és az óvodák esetében, azaz a Bem és a Béke téri óvoda, illetve az Aradi utcai bölcsőde fogadja azokat a gyermekeket, akiknek a felügyeletét másként nem tudják megoldani a szüleik. 

A polgármester kiemelte: az otthon maradt gyermekek esetében igényelni lehet a közétkeztetést telefonon, abban az intézményben, ahová a gyermek jár. 

Csőzik László elmondta azt is, hogy korlátozásokat vezettek be az esküvők megrendezésénél: a veszélyhelyzet fennállta alatt a házasságkötésen kizárólag az ifjú pár, a két tanú, valamint a szülők vehetnek részt, így az anyakönyvvezetővel együtt tíz főben maximálta a lehetséges résztvevők számát. 

„Kérem, ne feledjék: szerdán délután háromkor bezárnak a boltok, éttermek, kizárólag a drogériák, patikák, dohányboltok és élelmiszerüzletek maradnak nyitva” – emlékeztetett Csőzik László, kiemelve: ilyen nehéz helyzetekben félre kell tenni a politikai nézetkülönbségeket. „Arra utasítottam általános helyettesemet, Szűcs Gábort, hogy vegye fel, illetve tartsa a kapcsolatot országgyűlési képviselőnkkel, Aradszki Andrással, nézzük meg, miben tudunk együttműködni, hol tudunk olyan esetekben kooperálni, amely a járvány megfékezését célozza” – fűzte hozzá Csőzik László, aki köszönetet mondott az érdieknek a pénzbeli és egyéb felajánlott támogatásokért.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email